Παπακώστα..κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και όχι υλοποίηση αποφάσεων τις οποίες λαμβάνει ο βάρβαρος καπιταλισμός..

Συνέντευξη της Κατερίνας Παπακώστα στον Ant1 Radio (26-6-2011)
«Αναμένουμε από οποιονδήποτε να πάρει θέση και να πάρει θέση ευθύνης. Ακόμη και το ΕΛΚ, θα πρέπει να απαντήσει αν η ΝΔ είναι μακριά από τις θέσεις και τις απόψεις του ή αν το ίδιο το ΕΛΚ αρμενίζει προς άλλη κατεύθυνση. Αν κανείς δει τον καταστατικό χάρτη της Ευρώπης, εκεί, θα διαπιστώσει πως το Ευρωπαϊκό κεκτημένο υπέρ των πολιτών για την....
κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη και όχι η υλοποίηση αποφάσεων τις οποίες λαμβάνει ο βάρβαρος καπιταλισμός, δηλαδή οι αγορές και τις οποίες έρχονται στη συνέχεια να υλοποιήσουν οι ηγέτες, αυτό δεν περιλαμβάνεται στις καταστατικές αρχές και αξίες ούτε της Ευρώπης, ούτε του ΕΛΚ », τόνισε η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, μιλωντας στον ΑΝΤ1 97,2 και στον Κώστα Λασκαράτο.
Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε κόστος. Ακόμη και εξόδου από το ΕΛΚ, άφησε δε καθαρά να εννοηθεί η κα. Παπακώστα
Ακολουθεί χαρακτηριστικός διάλογος:
«Απ: Κορυφαίο ζήτημα είναι η στάση και η θέση της ΝΔ, η οποία δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος σε οποιοδήποτε βήμα και για οποιοδήποτε λόγο, βάζοντας το συμφέρον της πατρίδας μπροστά.
Ερ: Εν ανάγκη θα δεχτείτε και διαγραφή από το Ε.Λ.Κ., μπρος το να αλλάξετε απόψεις;
Απ: Μα, αν δεν υιοθετήσουν ότι το μείγμα της πολιτικής είναι λανθασμένο και ουσιαστικά βυθίζει τη χώρα στη μιζέρια και στη φτώχεια, τότε εμείς δεν θα ανακρούσουμε πρύμναν να υπαναχωρήσουμε στις απόψεις μας. Θα επιμείνουμε σε αυτές γιατί θεωρούμε ότι είναι σωστές.
Ερ: Προτιμάτε να βρεθείτε εκτός Ε.Λ.Κ....
Απ:  Κάλλιον το συμφέρον του ελληνικού λαού και της χώρας...
Ερ: Ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρεθείτε εκτός ΕΛΚ;
Απ: Με οποιοδήποτε κόστος. Αυτή είναι η άποψή μου»
Για τις δηλώσεις Κουτρουμάνη:
«Ο κύριος Κουτρουμάνης στα πλαίσια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είπε κατά λέξη: ΄΄ Η αύξηση κατά μια ποσοστιαία μονάδα της ανεργίας, κοστίζει στα ταμεία 300εκ Ευρώ, το χρόνο, ενώ η μείωση των μισθών κατά 1% κοστίζει επίσης 150 εκ. Ευρώ, το χρόνο. Αυτό σημαίνει, ότι η αύξηση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες της ανεργίας και η μείωση κατά 5% των αποδοχών δημιουργεί απώλεια στο σύστημα για το 2011, 2 δις Ευρώ, τις οποίες πρέπει να καλύψει η κυβέρνηση με νέα μέτρα ΄΄ », υπογράμμισε η στενή συνεργάτιδα του Αντώνη Σαμαρά.

Σχόλια