Οι Αν.Ελ UK συμμετείχαν στην ημερίδα Energy Developments in South East Mediterranean

wpEnergy Developments in South East Mediterranean
20 – 21 September 2103
Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Ανεξάρτητων Ελλήνων Μεγάλης Βρετανίας, Ελένη Καρακάση, παρευρέθηκε στη διήμερη συνδιάσκεψη στο κεντρικό Λονδίνο με θέμα <<Energy Developments in South-East Mediterranean>>, στο οποίο συμμετείχαν σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί  από τον ευρύτερο χώρο της ενέργειας, όπως επίσης και πανεπιστημιακοί και κυβερνητικοί εκπρόσωποι.

Στην συνδιάσκεψη συζητήθηκαν οι υφιστάμενες και νέες δραστηριότητες χωρών της Μεσογείου και οι προοπτικές αυτών για ενεργειακή ανάπτυξη. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στις δυνατότητες της Ελλάδας για προηγμένη τεχνολογία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου LNG (Liquefied Natural Gas) και τον σημαντικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας στο διεθνές ενεργειακό εμπόριο. Σύμφωνα με αρκετές εκτιμήσεις, στην Ελλάδα μπορουν να δημιουργηθούν LNG σταθμοί σε υπάρχοντα λιμάνια της χώρας τα οποία θα επιφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα για την εθνική οικονομία καθως επισης θα μειώσει συμαντικά τις εκπομπές περιβαλλοντολογικών ρύπων.
Και ενώ η Ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της τρόικα για υποτιθέμενη ανάπτυξη της χώρας, η Κύπρος φαίνεται να βάζει ένα γερό λιθάρι στο κτίσιμο του ενεργειακού κέντρου της Ανατολικής Μεσογείου στην περιοχή του Βασιλικού, όπου προβλέπεται να συνδέει και να εξυπηρετεί τρείς ηπείρους. Εκτος απο τα οικονομικά οφέλη που θα επιφέρει στην Κυπριακή Δημοκρατία, το έργο αυτο ενισχύει σημαντικά την εμπιστοσύνη της Κύπρου από ξένους επενδυτές.
Οι προοπτικές της Ελλάδας στην ενεργειακή ανάπτυξη είναι αναμφίβολα πολύ μεγάλες.
Σύμφωνα με δημοσιοποιημένα στοιχεία, η χώρα μας διαθέτει πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα όπως επίσης ισχυρό δυναμικό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Δυνατότητες όπου μπορούν να οδηγήσουν σε εθνική ενεργειακή ανεξαρτησία και ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη της χώρας, οπως συχνά σημειώθηκε απο διάφορους εκπροσώπους διεθνών οργανισμών ενέργειας κατα την διαρκεια της συνδιάσκεψης.

Είναι γεγονός ότι η μη αποτελεσματική πολιτική των κυβερνώντων απομακρύνει τους επενδυτές όλο και περισσότερο από την χώρα μας λόγω της ανελέητης γραφειοκρατίας και καθιστά την Ελλαδα μη  ανταγωνιστική. Δεν χωράνε οι υποσχέσεις για ανάπτυξη σε αυτό τον τόπο πια, η ανοχή των Ελλήνων έχει τελειώσει και ο εθνικός μας πλούτος πρέπει επιτέλους να εκμεταλλευτεί για το συμφέρον τών Ελλήνων. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας, το οφείλουμε στις επόμενες γενεές αυτού του τόπου.
Ανεξάρτητοι Έλληνες Μ. Βρετανίας
http://wp.me/p2oGWV-h9 

Σχόλια