O ρωσικός «εξολοθρευτής» πέρασε απ’ το Αιγαίο!

Μπορεί μεν να έχει πέσει αρκετά το ''θερμόμετρο'' για στρατιωτικό χτύπημα στην Συρία, ωστόσο δεν παύει η συσσώρευση ναυτικών δυνάμεων: Από χθες βρίσκεται κοντά στην Συρία,στην Ανατολική Μεσόγειο - και αφού πέρασε νοτίως της Κρήτης- το πυραυλικό καταδρομικό Moskva , η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ανέβηκε έτσι σε 11 ο αριθμός των ρωσικών πολεμικών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σε λίγες μέρες αυτά θα γίνουν 12, με ένα αποβατικό που καταπλέει στην Πύλο!

Χωρίς να είναι απολύτως ορατές, αντίστοιχες κινήσεις θα πρέπει να κάνουν και οι ΗΠΑ. Ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι η πιθανότητα για χτύπημα των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας γίνεται όλο και μικρότερη.
Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ίδια η συσσώρευση πολεμικών στην περιοχή αποτρέπει και δεν καθιστά πιθανότερο ένα στρατιωτικό χτύπημα : ''Ο μέσος Αμερικανός σκέφτεται για τις πιθανές συνέπειες κάποιας μη εσκεμμένης πτώσης του πυραύλου Κρουζ του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ σε ρωσικό πλοίο. Οι ειδικοί δε, σκέφτονται περισσότερα για άλλα όπως οι εγκαταστάσεις ραντάρ των ρωσικών πλοίων που είναι ικανές να «καλύψουν» όλο τον εναέριο χώρο της Μεσογείου. Παίρνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι συγκεντρωμένες απʼ αυτά τα ραντάρ πληροφορίες δεν θα μεταδοθούν αμέσως στη Δαμασκό, γεγονός που σημαίνει απότομο ανέβασμα του επιπέδου τόσο της αποτελεσματικότητας της αεράμυνας, όσο και της προστασία των ακτών της Συρίας'', υποστήριξε ο κ. Ιλιά Κράμνικ στη Φωνή της Ρωσίας.
Κατά τον ίδιο ο στόλος παραμένει πάντα ένα από τα πιο δραστικά εργαλεία της πολιτικής. Οι πληροφορίες για τον απόπλου και για τις περιοχές συγκέντρωσης του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας μάλλον ποτέ άλλοτε δεν προκαλούσαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον στο δυτικό αναγνωστικό κοινό. Πολύ περισσότερο που σήμερα επικεφαλής της μεσογειακής μονάδας του Ρωσικού Στόλου είναι το πυραυλικό καταδρομικό ''Moskva'' ( ''Μόσχα''). Τα πλοία της κατηγορίας αυτής με πολύ ισχυρά όπλα, μαζί και το σύγχρονο σύστημα πυραύλων κατά στόχων επιφανείας P-1000 Vulcan, αποκαλούνται συχνά από τον δυτικό Τύπο «εξολοθρευτές των αεροπλανοφόρων». Η εμφάνιση τέτοιου ρωσικού καταδρομικού σε οποιαδήποτε επιχειρησιακή περιοχή αποτελεί από μόνη της πολύ ισχυρό επιχείρημα'', υποστήριξε με την ανάλογη ( και αναμενόμενη) ρωσική μεγαλοστομία.
Λαμβανομένου υπόψιν και της ( μεγαλύτερης ) ναυτικής ισχύος των ΗΠΑ θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλα αυτά - και όχι μόνο αυτά...- επιβεβαιώνουν, κατά τους ειδικούς, την παροιμία ''φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη''... Τελικά όμως για τα πάντα ''η ζωή θα δείξει''.

 http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/347918/o-rosikos-exolothreytis-perase-ap-to-aigaio#ixzz2fJeAjsJj

Σχόλια