Πάνος Καμμένος: Εάν νομίζει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ότι θα εκτελέσει την εντολή της τρόικας να παραδώσει την Ελλάδα, κάνει πολύ μεγάλο λάθος.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΒΟ
«Συναντηθήκαμε μετά από περίπου ένα μήνα από την επίσκεψη του κλιμακίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην ΕΛΒΟ, με το σωματείο των εργαζομένων. Τα ψέματα της κυβέρνησης και οι δήθεν διασφαλίσεις προς την ΕΛΒΟ αποκαλύφθηκαν και η προειδοποίηση που είχαμε κάνει στους εργαζόμενους, ότι δηλαδή πάνε για λουκέτο την ΕΛΒΟ κατ’ εντολήν της τρόικας, φαίνεται ότι είναι πλέον η απόφαση της κυβέρνησης.


Η απόφαση του κλεισίματος της ΕΛΒΟ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους. Βεβαίως και είναι σοβαρό θέμα να κλείνει μια αμυντική βιομηχανία και να πετιούνται τόσες οικογένειες στο δρόμο, αλλά επίσης είναι πολύ σοβαρό θέμα η αποδυνάμωση της εθνικής άμυνας της χώρας.

Το κλείσιμο μιας υγιούς αμυντικής βιομηχανίας, η οποία έχει παραγγελίες, η οποία εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή συμβόλαια με όλο τον κόσμο, η μη χρηματοδότηση της ΕΛΒΟ με πέντε εκατομμύρια ευρώ με συνέπεια να βάλει λουκέτο, την ίδια στιγμή που εκδότες παίρνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς καμία εγγύηση, ισοδυναμεί με την απόφαση να παραδοθεί η αμυντική βιομηχανία στα χέρια Γερμανών.

Δεν θα κλείσει η κυβέρνηση την ΕΛΒΟ. Δεν θα κλείσει η κυβέρνηση τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Δεν θα ξεπουλήσει η κυβέρνηση την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Να το πάρουν χαμπάρι, ότι η κατάλυση του κράτους γίνεται με τρείς τρόπους: με την παράδοση της δημόσιας περιουσίας, με την παράδοση και την κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων από τα βαριά χαράτσια και τους φόρους και με τη διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας αποτελεί απειλή για την πατρίδα μας, διότι η χώρα θα μείνει χωρίς πυρομαχικά, χωρίς στήριξη για τα οχήματα και τα τεθωρακισμένα, θα μείνει χωρίς αεροπορική βιομηχανία.

Εάν νομίζει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ότι θα εκτελέσει την εντολή της τρόικας να παραδώσει την Ελλάδα, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Υπάρχει και ο ελληνικός λαός. Θα στηρίξουμε μέχρι τέλους τους εργαζόμενους και την ύπαρξη του ελεύθερου κράτους που λέγεται Ελλάδα, του εθνικά κυρίαρχου κράτους.

Είναι καθήκον όλων μας, δεν έχει να κάνει με πολιτικές διαφοροποιήσεις, έχει να κάνει με το εθνικό καθήκον που έχουμε ως Έλληνες πολίτες».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ένα σχόλιο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι να πει κανείς για έναν πρωθυπουργό μιας χώρας όταν έρχεται και λέει ότι θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να σταματήσουν τη ζωή τους το 2013 και να ξεπαγώσουν το 2021. Είναι ένας πρωθυπουργός που ζει σε μια άλλη χώρα, ένας πρωθυπουργός, που μαζί με τον κ. Βενιζέλο παραδίδει την Ελλάδα. Νομίζει ότι θα παραδοθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας, νομίζει ότι ο ελληνικός λαός θα αντέξει μέχρι το 2021 μέσα σε ανεργία, σε φτώχεια, σε εξαθλίωση, σε ύφεση.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να έρθει στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης και να δει ότι αυτή τη στιγμή, από 1387 γεύματα που, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, έδινε η Μητρόπολη τον Δεκέμβριο του 2010, τον Μάιο του 2013, 6249 πολίτες περνούν από τα συσσίτια της Εκκλησίας. Αυτή είναι η αληθινή κατάσταση στην πατρίδα μας και βεβαίως το success story υπάρχει μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου και στους φίλους του επιχειρηματίες.


Σχόλια