Πάνος Καμμένος: Το σχέδιο το οποίο καταθέτουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο έχει σκοπό την Εθνική Αναδημιουργία

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥΣΤΗΝ 78η Δ.Ε.Θ

Καλημέρα σε όλους,
Σας ευχαριστώ πολύ που είστε και φέτος εδώ στη συνέντευξη τύπου για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στην ΕΤ3 που ζήτησαν να καλύψουν τηλεοπτικά αυτή τη συνέντευξη τύπου, ζητώντας και να μην παραστεί αυτό το μόρφωμα που λέγεται Δημόσια Τηλεόραση και που ανακάλυψε η συγκυβέρνηση, προκειμένου να ελέγξει την πληροφόρηση ακόμα και της δημόσιας τηλεόρασης, την οποία μέχρι σήμερα κάλυπταν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Και για αυτό το λόγο ζητήσαμε να μην μεταδοθεί η συνέντευξή μας από τη λεγόμενη Δημόσια Τηλεόραση παρά μόνο από την ΕΤ3.
Δεν θέλω να μακρηγορήσω στην εισαγωγή που θα κάνω. Θα μου επιτρέψετε να βάλω τις κεντρικές γραμμές και ο λόγος μετά θα δοθεί σε εσάς, εξάλλου θα έχουμε την ευκαιρία αύριο το βράδυ στις 20:00, στο Βελλίδειο, να αναπτύξουμε τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τις προτάσεις μας, να μην κάνουμε απλώς διαπιστώσεις, αλλά να δώσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, δηλαδή τη λύση για το αύριο.
Είναι δεδομένο ότι οι πολίτες, έχοντας παρακολουθήσει τα τρία τελευταία χρόνια των μνημονίων τις συνεντεύξεις τύπου έχουν δει να παρελαύνουν πρωθυπουργοί, πολιτικοί αρχηγοί και να λένε αντιφατικά πράγματα. Αν δει κανείς τις ομιλίες του σημερινού πρωθυπουργού, του κ. Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2011 ήταν η εποχή που μιλούσε για το λάθος φάρμακο, τη λάθος συνταγή, το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή, που μιλούσε κατά των μνημονίων και έκανε επίθεση τότε στον Γιώργο Παπανδρέου για την πολιτική την οποία ασκούσε με το Μνημόνιο 1, ενώ σήμερα έχει γίνει ο θιασώτης αυτής της πολιτικής και ο εκτελεστής αυτής της πολιτικής μαζί με τον κ. Βενιζέλο.
Λυπάμαι ιδιαίτερα για την ποιότητα της Δημοκρατίας, όταν αρνούνται να δώσουν συνέντευξη τύπου οι επικεφαλής της συγκυβέρνησης. Δεν μπορούν να δώσουν συνέντευξη τύπου και να απαντήσουν στα ερωτήματα πολιτών, αλλά και των παραγωγικών τάξεων, παρά μόνο σε στημένες συναντήσεις κάποιων λίγων ωρών, διότι τα ερωτήματα τα οποία ουσιαστικά θα τους έθεταν οι πολίτες δια των δημοσιογράφων θα ήταν οι αντιθέσεις στις οποίες έχουν υποπέσει τα τελευταία επτά χρόνια. Μια πολιτική δύο μνημονίων - τριών μνημονίων φοβάμαι εντός των επομένων μηνών -  τα οποία έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό.
Διαπιστώσεις θα κάνω πολύ λίγες, γιατί θέλω μόνο να απαντήσω σε όλη αυτή την παράσταση την οποία έδωσαν τις προηγούμενες μέρες ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, εδώ, από τη Θεσσαλονίκη. Συνέχισε ο κ. Σαμαράς να μιλά για ένα success story σε μία πόλη που έχει γίνει πρωταθλήτρια της ανεργίας. Χθες επισκεπτόμενος τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως μου έδωσε τα στατιστικά στοιχεία των ενοριακών συσσιτίων και της τράπεζας τροφίμων από τη συγκεκριμένη Μητρόπολη:
Δεκέμβριος 2010: 1.387 συσσίτια.
Δεκέμβριος 2011: 2.445 συσσίτια.
Δεκέμβριος 2012: 5.284 συσσίτια.
Μάιος 2013: 6.249 συμπολίτες μας προσφεύγουν στα συσσίτια της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στην οποία οδήγησε το μνημόνιο, ιδίως εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα, ιδίως εδώ στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη από συμπρωτεύουσα έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε πρωτεύουσα κοψίματος κορδέλας. Έχουν κοπεί απίστευτες κορδέλες, αλλά ουσιαστικά δεν έχει γίνει κανένα έργο στη Θεσσαλονίκη. Προαναγγελίες έργων, χειροκροτήματα, φανφάρες, μετρό, δικαστικά μέγαρα, υποβρύχια πάρκινγκ, υπέργεια πάρκινγκ, τεχνολογικά πάρκα, μεταφορά και αναβάθμιση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και τελικά κανένα μετρό, κανένα από αυτά τα έργα δεν έχει προχωρήσει. Αντιθέτως υποβαθμίζεται η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης από πρωτεύουσα της οικονομίας και των παραγωγικών τάξεων που θα κάνει το διάλογο με την πολιτική ηγεσία του τόπου μετατράπηκε σε «one night stand» επίσκεψη του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.
Τα θέματα που δημιουργούνται πλέον στη Θεσσαλονίκη, ιδίως σε σχέση με την παραγωγική διαδικασία είναι τεράστια. Χθες για άλλη μια φορά είδα τους εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ, μία αμυντική βιομηχανία στην οποία βάζουν λουκέτο. Σήμερα αφήνουν να διαρρεύσει από την κυβέρνηση ότι θα προχωρήσουν, λέει, σε εκκαθάριση εν λειτουργία και θα διατηρηθεί μόνο ο τομέας συντήρησης των οχημάτων των ενόπλων δυνάμεων. Και το ερώτημα είναι αυτή είναι η παραγωγή; Τι θα γίνει με τις παραγγελίες που έχει η ΕΛΒΟ, με χώρες ιδίως της Μέσης Ανατολής και για τις οποίες υπήρξε ο οικονομικός αποκλεισμός από την κυβέρνηση;
Για ποιο λόγο αρνούνται να χρηματοδοτήσουν τις αμυντικές βιομηχανίες, όπως η ΕΛΒΟ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και στη θέση της παραγωγής τα χρήματα, τα οποία έρχονται από την ανακεφαλαίωση χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν συγκροτήματα τύπου που καταρρέουν οικονομικά και τα οποία έχουν απορροφήσει τεράστια κονδύλια, όχι προς όφελος των δημοσιογράφων και του ενημερωτικού κοινού, αλλά προς όφελος των ιδιοκτητών; Διακόσια σαράντα πέντε εκατομμύρια ευρώ άκουσα σε απάντηση ερωτήσεως που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση πήρε το Μέγαρο Μουσικής και κατά διαβολική σύμπτωση είναι σχεδόν το ίδιο ποσό με τα έργα τα οποία έκανε η συγκεκριμένη εταιρεία εργολάβου εκδότη. Χρηματοδοτήσεις των ημετέρων και από την παραγωγική διαδικασία τίποτα.
Το ίδιο συμβαίνει με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Χθες συναντηθήκαμε με τους εργαζόμενους και από ότι φαίνεται όλα τα σχέδια τα οποία ανήγγειλαν οι κυβερνώντες και από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πέρυσι και πρόπερσι έχουν αποτύχει. Καμία προσφορά δεν υπάρχει πλέον για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Παράλληλα, η ολοκληρωμένη χρηματοδότηση που θα έπαιρναν οι αγρότες παραγωγοί τεύτλων προκειμένου να μπορέσουν να παράγουν προϊόν και συνακόλουθα να μπορέσει να παράγει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης εκείνο το προϊόν που μπορεί με το υφιστάμενο προσωπικό δεν έχει δοθεί και το ερώτημα είναι για ποιο λόγο σαμποτάρει η κυβέρνηση την επιδότηση για την οποία έχει αποσπάσει τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Ο λόγος είναι απλός, διότι φαίνεται ότι αυτό το οποίο πωλείται στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι ουσιαστικά η ποσόστωση της πατρίδας μας, η ποσόστωση της Ελλάδας, προκειμένου να γίνει εισαγωγή ζάχαρης είτε από την Πολωνία είτε από τη Γαλλία.
Οι εργαζόμενοι από τον ΟΑΣΘ, στη χθεσινή συνάντηση που είχαμε, με ενημέρωσαν ότι η Θεσσαλονίκη στις 20 Σεπτεμβρίου θα μείνει χωρίς λεωφορεία, διότι η κυβέρνηση αρνείται να δώσει τα οφειλόμενα και παράλληλα αρνείται και τις οποιεσδήποτε λύσεις έχουν προτείνει, δηλαδή να δοθεί σαν αντισταθμιστικό ωφέλημα πετρέλαιο, το οποίο κατέχει το κράτος, για να μπορέσει να λειτουργήσει η αστική συγκοινωνία, αρνείται να συμψηφίσει τα χρέη του ΟΑΣΘ με το ΙΚΑ και τους ασφαλιστικούς φορείς και ουσιαστικά φαίνεται ότι προχωρά σε μια λύση που γνωρίζουν οι κυβερνώντες αλλά δεν γνωρίζει το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.
ΕΥΑΘ: Η απόφαση της «αποκρατικοποίησης» του νερού έχει να κάνει με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης να ενσωματώσει τις οδηγίες των δανειστών, δηλαδή νέος διατροφικός κώδικας, απόφαση για να μην μπορεί ο κάτοικος μιας επαρχιακής πόλης να έχει στο χωράφι του δυο ντομάτες ή οικόσιτα και έλεγχος του νερού. Έλεγχος και καταγραφή των πηγαδιών, της πηγής, δηλαδή εκείνων των αγαθών τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση του πολίτη.
ΜΕΤΡΟ: Έχουν σταματήσει όλες οι εργασίες στη Θεσσαλονίκη. Χθες είχα την ευκαιρία να συναντηθώ ξανά με τους κατοίκους της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα με τους κατοίκους της Ιερισσού, όπου έχουμε άλλη μια επιβεβαίωση σε αυτά τα οποία λέγαμε, ότι δηλαδή βρέθηκαν ποσότητες με αρσενικό στο νερό και ο κ. Πάχτας σύστησε στους δημότες του μετά από ένα μήνα και αφού έπιναν το νερό με το αρσενικό ότι θα πρέπει να παίρνουν εμφιαλωμένο νερό. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της εξόρυξης χρυσού για την οποία ο κ. Πάχτας έδωσε μεγάλη μάχη.
Τα προβλήματα όμως συνεχίζονται και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στα θέματα της ανεργίας.
Ο φετινός χειμώνας δεν θα μοιάζει με κανέναν άλλον. Καμία απολύτως λύση στο πετρέλαιο θέρμανσης. Στο Κοινοβούλιο έχουμε καταθέσει επανειλημμένα ερωτήσεις για να μας απαντήσουν ποιο ήταν το όφελος των μέτρων που πήραν για το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης. Ενώ απαντούν προφορικά στο Κοινοβούλιο, στην αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει η τομεάρχης Ενέργειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν υπήρξε καμία γραπτή απάντηση. Γιατί απλά το μέτρο το οποίο πήραν, από τη μια πλευρά έκανε το 50% των πολιτών της Βορείου Ελλάδας να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πετρέλαιο και από την άλλη πλευρά είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν πάρτι οι λαθρέμποροι πετρελαίου.
Η πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και την επαναλαμβάνω όπως την κάναμε πέρυσι από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι ένα ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, προκειμένου να απογυμνωθούν οι λαθρέμποροι και παράλληλα να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι παραγωγοί και οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές.
Στις συναντήσεις που είχαμε με τους φορείς του Τεχνικού Επιμελητηρίου, τους μηχανικούς, η κατάσταση στην οικοδομή είναι τραγική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι από τους αποφοιτήσαντες μηχανικούς του Πολυτεχνείου, ενώ πέρυσι είχαμε 4.337 αποφοιτήσαντες οι οποίοι ανεγράφησαν στους μηχανικούς εφέτος είχαμε τους μισούς με τον ίδιο αριθμό αποφοιτησάντων. Τι σημαίνει αυτό, ότι τα παιδιά τα οποία παίρνουν ένα πτυχίο βλέπουν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα στην οικοδομή, η οικοδομή έχει σταματήσει. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει ουσιαστικά στην ανεργία, χωρίς να φαίνονται τα νούμερα αυτά, πάνω από το 25% του πληθυσμού.
Η φοροεπιδρομή στην οποία έχει προχωρήσει η κυβέρνηση και την οποία τη ζει κάθε ελληνική οικογένεια ιδίως τον τελευταίο μήνα, δηλαδή ήρθαν μαζί ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΑΠ του 2011, του 2012, του 2013, οι άμεσοι και οι έμμεσοι φόροι, τα χαράτσια μέσω του ρεύματος έχουν οδηγήσει ουσιαστικά στην αδυναμία πληρωμής τους από τους πολίτες έστω και αν έχουν την καλύτερη των διαθέσεων να καταβάλλουν τους φόρους αυτούς. Έχει όμως και ένα παράλληλο αποτέλεσμα, στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε πλέον χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες μεταφέρουν την έδρα τους στις γειτονικές χώρες, στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Αλβανία και στην Τουρκία. Περισσότερες από 3000 επιχειρήσεις έφυγαν φέτος, αυτό σημαίνει περαιτέρω ανεργία, έλλειψη εσόδων για το κράτος και περισσότερα λουκέτα.
Χθες ο κ. Ρωμανιάς σε μια εξαιρετική ομιλία που είχαμε στο Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μας έδωσε ένα συγκλονιστικό στοιχείο: Μεταξύ Απριλίου και Μαΐου του 2013 κάθε μέρα είχαμε 1000 ανέργους. Τριάντα χιλιάδες ανέργους μέσα σε ένα μήνα. Αν δει κανείς όλα αυτά που είπαμε σε μια γενικότερη εικόνα, θα δει τα αποτελέσματα του μνημονίου, τα οποία είναι ότι ουσιαστικά έχουμε φτάσει να έχουμε 2.100.000 ανέργους - επίσημα κατά την Στατιστική Υπηρεσία είναι 1.700.00 γιατί δεν μετρούν ούτε τους αυτοαπασχολούμενους, ούτε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες κλείνουν και δεν δηλώνουν άνεργοι ή ακόμα και αυτούς που δηλώνουν στο ερώτημα της Στατιστικής Υπηρεσίας ότι έχουν δουλέψει κατά τους τρεις τελευταίους μήνες έστω και μια ημέρα χωρίς να έχουν πληρωθεί, γιατί αυτό ακριβώς προβλέπει η φόρμα της Στατιστικής Υπηρεσίας - θα αντιληφθεί ότι ζούμε πλέον σε μια χώρα, όπου με τα μνημόνια έχουμε 2.100.000 ανέργους.
Οι επίσημα καταγεγραμμένες συντάξεις, όχι οι συνταξιούχοι, είναι 2.700.000, κάποιοι παίρνουν διπλή ή και τριπλή σύνταξη και οι εν αναμονή συντάξεις είναι άλλες 500.000. Τρία εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες συντάξεις, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά είναι περίπου 2.000.000 οι συνταξιούχοι. Δυο εκατομμύρια οι συνταξιούχοι, 2.100.000 οι άνεργοι έχουμε σχεδόν 4.000.000 ελληνικού πληθυσμού τα οποία συντηρεί 1.500.000 εργαζομένων και μάλιστα με μισθό ο οποίος δεν τους επιτρέπει να συντηρούν ούτε καν τον εαυτό τους και βεβαίως πολύ σπάνια και την οικογένειά τους.
Το αποτέλεσμα αυτού του μνημονίου είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν υιοθετήσει τα δυο κόμματα της εξουσίας. Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πάρει κατά καιρούς διάφορες θέσεις τις οποίες τις μετατρέπουν. Άλλοι μιλούν για καταγγελία του μνημονίου και τώρα έχουν νέες θέσεις περί διαπραγμάτευσης.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι. Εμείς ούτε αλλάξαμε ούτε πρόκειται να αλλάξουμε μία λέξη από αυτά που είπαμε στον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε στην καταγγελία του μνημονίου και στη διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου χρέους μονομερώς. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επιβίωσης του Έλληνα πολίτη και της ελληνικής οικογένειας με αυτή την πολιτική. Εμείς λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, όπως την είπαμε από την πρώτη στιγμή και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα που περνά θα είναι μια μέρα όπου θα επιβάλλουν οι δανειστές νέα μέτρα, με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα.
Ένα κράτος, δεν μιλάω για ένα έθνος που είναι οι πολίτες, ένα κράτος έχει τρεις συνιστώσες. Έχει τη δημόσια περιουσία, η οποία πλέον παραδίδεται. Είναι εξαιρετικό κανείς να μπει στο site της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων είναι το e-publicrealestate.gr, όπου πλέον πωλούν εκτάσεις χωρίς διαγωνισμό. Προαναγγέλλουν εκτάσεις, στην Καβάλα, στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά, χωρίς καμία διαδικασία, για 200.000, για 300.000 ευρώ.
Ο πρώτος λοιπόν πυλώνας είναι η δημόσια περιουσία. Και εδώ διαψεύδουν για ακόμη μια φορά τους Financial Times και το Reuters το οποίο μιλάει για μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο. Εμείς λέμε ότι αυτό είναι αλήθεια, αυτό έχουν υποσχεθεί και αυτό έχουν πει ότι θα κάνουν.
Ο δεύτερος πυλώνας είναι η κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας. Οι εισπρακτικές εταιρίες, από τα δάνεια τα οποία ουσιαστικά έχουν γίνει «κόκκινα», αρχίζουν να κατάσχουν τις κατοικίες των Ελλήνων. Και αυτό θα συμπεριλάβει από την 1-1-2014 και την πρώτη κατοικία. Η βαριά φορολογία θα οδηγήσει στη δήμευση της περιουσίας.
Έχουμε λοιπόν τα δύο συστατικά της ύπαρξης ενός κράτους, τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία, να παραδίδονται με απόφαση της κυβέρνησης και τον τρίτο πυλώνα, που έχει γίνει για να προστατεύει τα δύο παραπάνω, τις Ένοπλες Δυνάμεις, να διαλύονται με τους μισθούς των αξιωματικών, υπαξιωματικών, ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων να έχουν φτάσει κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας, με τις αμυντικές βιομηχανίες να κλείνουν, με μονάδες να μεταφέρονται και να κλείνουν, αφήνοντας ολόκληρες περιοχές αφύλακτες.
Το σχέδιο το οποίο καταθέτουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο έχει σκοπό την Εθνική Αναδημιουργία. Με στόχους και προτεραιότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες της άμεσης εξόδου από την κρίση, της επιβίωσης της ελληνικής οικογένειας, της επιβίωσης των Ελλήνων πολιτών.
Την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας, την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα διέπεται από σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας.
Την εξυγίανση της πολιτικής και οικονομικής ζωής με συστηματική καταπολέμηση της διαφθοράς και του παλαιοκομματικού πελατειακού κράτους.
Τη συγκρότηση ενός κράτους αξιόπιστου σε ρόλο επιτελικό, που θα ελέγχει χωρίς να ρυθμίζει ασφυκτικά την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς, αλλά παράλληλα ενός κράτους που θα δείχνει κοινωνική ευαισθησία και θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος του κράτους, ιδίως σε τέτοιες στιγμές.
Με την εργασία ως πηγή δημιουργίας εθνικού πλούτου, αλλά και βασικού στοιχείου της κοινωνικής συνοχής. Εδώ θέλω να πω, ότι θα πετύχουμε αν καταφέρουμε αυτή την ομάδα των ανέργων να τη μεταφέρουμε στην ομάδα των εργαζομένων. Τότε μόνον θα δημιουργηθεί πλούτος και τότε θα μπορέσει να επιβιώσει η Ελλάδα, η εθνική οικονομία και να επανέλθει η εθνική κυριαρχία στα χέρια μας.
Η χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανακούφιση των μη προνομιούχων Ελλήνων. Με πολιτικές οι οποίες θα βασίζονται στην έρευνα, στην καινοτομία, την εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει τώρα η εκροή του επιστημονικού προσωπικού της χώρας στο εξωτερικό. Διότι θα γίνουμε μια χώρα ανειδίκευτων εργατών, συνταξιούχων και μια χώρα που δεν θα μπορεί να προσφέρει ελπίδα για το αύριο.
Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η πρωτογενής παραγωγή. Για να ξεκινήσει η πρωτογενής παραγωγή θα πρέπει να δοθούν εκείνα τα κίνητρα στον αγροτικό πληθυσμό ώστε να μπορεί να παράγει. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να μιλάμε για αγροτική παραγωγή όταν ο Έλληνας αγρότης πληρώνει το πετρέλαιο κίνησης που είναι απαραίτητη πρώτη ύλη σε τέτοιο ύψος ώστε να μην έχει οικονομικό αποτέλεσμα η πρωτογενής παραγωγή.
Εδώ λοιπόν ζητάμε την άμεση εφαρμογή, πρώτα από όλα, της μείωσης του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης στο μηδέν τοις εκατό για να προστατεύσουμε τους Έλληνες πολίτες που είναι κάτω από το όριο της επιβίωσης.
Δεύτερον, μηδενικό φόρο στο πετρέλαιο των αγροτών, για να ξεκινήσει άμεσα η πρωτογενής παραγωγή. Όλα αυτά για να γίνουν και να εφαρμοστεί η πολιτική την οποία θα σας αναπτύξω και παρακάτω, αλλά και αύριο, απαιτείται ο λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους. Η διαγραφή του επονείδιστου χρέους, η καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και η κατάργηση όλων των νόμων που θεσπίστηκαν για την εκτέλεσή τους.
Η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, με εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό και η άμεση κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
Για να γίνει ένα νέο μοντέλο δημόσιας διοίκησης, για να προχωρήσουμε ουσιαστικά στην επόμενη ημέρα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα. Ένα νέο Σύνταγμα το οποίο θα προκύψει από μία Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα κράτος με δικαιοσύνη, όταν οι υπουργοί του προστατεύονται από άρθρα όπως το 86 του Συντάγματος.
Χρειάζεται Συντακτική Εθνοσυνέλευση για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και των υποδομών της, για άμεση απόδοση δικαιοσύνης και επαναπροσδιορισμό του ρόλου του κράτους σε ρόλο επιτελικό, που θα ελέγχει χωρίς να ρυθμίζει ασφυκτικά την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς.
Παράλληλα, πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι δεν είναι ανεκτό πλέον μια χούφτα οικονομικών ολιγαρχών στην Ελλάδα να ζουν κατά παράβαση και των νόμων και του Συντάγματος, αλλά και του δικαίου.
Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, η απλοποίηση των αδειοδοτήσεων στην επιχειρηματικότητα, η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, η προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
 Θα πρέπει άμεσα να γίνει  μείωση της φορολογίας κάτω από τη φορολογία των κρατών με τα οποία συνορεύουμε. Πρέπει η φορολογία να πέσει κάτω από το 8% για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την εκροή των επιχειρήσεων προς τις όμορες χώρες. Κάτω από το 10% της Τουρκίας, των Σκοπίων, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας.
Πρέπει να θεσπιστεί ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, το οποίο να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, να μην μπορεί κάθε κυβέρνηση και κάθε υπουργός Οικονομικών να κάνει το δικό του φορολογικό νομοσχέδιο. Όπως ακριβώς είναι ο νόμος για την Ναυτιλία που έχει συνταγματική ισχύ.
Η άμεση κατάργηση των χαρατσιών και της φορομπηχτικής πολιτικής στα ακίνητα. Η οικοδομή για να μπορέσει να ξεκινήσει θα πρέπει να επανέλθει ο φόρος μεταβίβασης και ιδίως της γονικής παροχής, στα επίπεδα του 1% και παράλληλα να δοθούν κίνητρα ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η οικοδομική δραστηριότητα.
Πρέπει να προχωρήσουμε σε άμεσο «κούρεμα» των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων νοικοκυρών, σε «πάγωμα» των τιμών των βασικών ειδών διατροφής, στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, όπως είπα προηγουμένως.
Ένα σημαντικό στοιχείο ακόμη είναι η επαναθέσπιση ενός νέου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, μακροχρόνια βιώσιμου, οικονομικά αλλά και κοινωνικά αποτελεσματικού. Η αλήθεια είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τιναχθεί στον αέρα. Έχουν ουσιαστικά ληστέψει την περιουσία των εργαζομένων ,το εφάπαξ των εργαζομένων και τις συντάξεις των εργαζομένων. Πρέπει άμεσα να επανασχεδιαστεί το σύνολο του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.
Εμείς μιλάμε ξεκάθαρα για διεύρυνση χρηματοδότησης από νέες οικονομικές πηγές, για άμεση αποκατάσταση της ζημιάς που επήλθε από τις ληστείες που εδέχθη το ασφαλιστικό σύστημα και μιλάω για το Χρηματιστήριο το 1999, για τα δομημένα ομόλογα εν συνεχεία και τώρα για το περίφημο PCI, ένα μέτρο παράνομο, αντισυνταγματικό, το οποίο, εάν συνεχίσει να έχει αυτά τα αποτελέσματα, κανείς από τις γενιές τις δικές μας, αλλά και των παιδιών μας δεν θα μπορεί να πάρουν σύνταξη. Έχουμε την πρόταση για τις νέες μορφές χρηματοδότησης και αργότερα στις ερωτήσεις θα σας το αναλύσω.
Παράλληλα πρέπει να προχωρήσει άμεσα και η λύση του θέματος της διαδοχικής ασφάλισης. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση τους 500.000 εν αναμονή συνταξιούχους για να δημιουργεί πρωτογενές πλεόνασμα. Ερωτώ τον πρωθυπουργό, από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, εάν το κράτος ανταποκρινόταν στις 500.000 αιτήσεις για συντάξεις οι οποίες εκκρεμούν, θα υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα ναι ή όχι;
Επιμένουμε στη δημιουργία ενός χρηματοοικονομικού συστήματος με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, με ίδρυση κρατικής τράπεζας ειδικού σκοπού που θα δανείζεται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα χρηματοδοτεί ελληνικές επιχειρήσεις. Αξιοποίηση χαμηλότοκων δανείων προσφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αξιοποίηση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του ΕΣΠΑ. Πλέον το ΕΣΠΑ πηγαίνει σε κολλητούς και φίλους. Καμία επένδυση δεν γίνεται με τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Η στήριξη της λειτουργίας της κεφαλαιαγοράς, η εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η αναστολή επ’ αόριστον των πλειστηριασμών.
Κλείνω με την αύξηση των δημοσίων εσόδων και την αξιοποίηση των παραγωγικών και επιχειρηματικών δυνάμεων, καθώς και την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου. Από αυτή εδώ την αίθουσα, πέρυσι, μιλήσαμε για την ανακήρυξη της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από την εκμετάλλευση του υποθαλασσίου πλούτου πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δολάρια. Όταν τα είπαμε αυτά η απάντηση τότε της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, ήταν ότι αυτά έχουν μπροστά πολλά χρόνια για να προχωρήσουν. Τώρα έρχεται ο Σαμαράς και μιλάει μαζί με τον Βενιζέλο για την εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου και ότι άμεσα στα επόμενα χρόνια θα έχουμε τη δυνατότητα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Εμείς δώσαμε την λύση. Μια λύση, όμως, η οποία δεν θα περνά από το τραπέζι και την μπάνκα των δανειστών, θα είναι μια λύση εθνική ενός εθνικά κυριάρχου κράτους. Δεν θα πάμε σε κατάσχεση από τη Γερμανία και τις ευρωπαϊκές τράπεζες του ορυκτού πλούτου της χώρας, για να τους αφήσουμε εν συνεχεία να συνομιλούν με τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες μπορούν να κάνουν εξόρυξη, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Ρωσία.
Και ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με στοχευόμενη αξιοποίηση των εθνικών πόρων. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται η άμεση στήριξη των εμπορικών συναλλαγών με νέες αγορές, η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα με αυτάρκεια, η δημιουργία εθνικού φορέα για την διατήρηση της βιοποικιλότητας της ελληνικής γης.
Πιστεύουμε στην μεταποίηση. Πιστεύουμε ακόμα ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε εκείνους τους τομείς που μπορούμε να επενδύσουμε, δηλαδή στον τουρισμό, να δοθούν ειδικά κίνητρα. Τι εννοώ, πέραν του 8% της φορολογίας πλαφόν για όλη την Ελλάδα, στην παραμεθόριο περιοχή και στην νησιωτική περιοχή να υπάρξει ειδική φορολόγηση του 3%.
Για ποιο λόγο; Έχουμε παρατηρήσει ότι ουσιαστικά τα χρήματα τα οποία έφυγαν από την χώρα ειδικά τα τελευταία χρόνια ήταν χρήματα που έφυγαν προς όμορες χώρες. Αν καταφέρουμε ο Αλβανός πολίτης να έρχεται να ψωνίζει από την Ήπειρο, ο Βούλγαρος από την Βόρεια Ελλάδα, ο Τούρκος από την ελληνική Θράκη και παράλληλα να σταματούν τα κρουαζιερόπλοια  στα νησιά του Αιγαίου ή του Ιονίου αντίστοιχα και να μπορούν να γίνουν αγορές θα επιστρέψει πίσω το χρήμα στην πατρίδα μας.
Πιστεύουμε, τέλος, ότι πρέπει να δημιουργηθεί στον δεύτερο τομέα, παράλληλα με τον τουρισμό, στη ναυτιλία, μια ειδική ελεύθερη ζώνη στον Πειραιά, η οποία θα μπορεί να καλύψει το σύνολο των δραστηριοτήτων της εμπορικής ναυτιλίας. Εδώ θέλω να σας πω ότι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων του μνημονίου είναι η φυγή των πλοίων υπό ελληνική σημαία.
Η προώθηση της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας, τέλος, με τη δημιουργία εθνικού χώρου έρευνας και καινοτομίας δεν θα πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Είδαμε τον πρωθυπουργό να έρχεται στην Θεσσαλονίκη και να διορίζει διοικητικό συμβούλιο. Δεν φτάνει ο διορισμός διοικητικού συμβουλίου .Αύριο το πρωί πρέπει να δημιουργηθεί εδώ στην Βόρειο Ελλάδα, εδώ στην Θεσσαλονίκη, ο εθνικός χώρος έρευνας και καινοτομίας, μία Silicon Valley ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ελλάδα της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της αυτοπεποίθησης ουσιαστικά υπάρχει. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διεκδικούμε και θα την κερδίσουμε. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να δημιουργήσουμε ένα εθνικό μέτωπο επανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, μέσα από διαδικασίες που θα επαναφέρουν την λειτουργία του Συντάγματος που έχει καταλυθεί, την επαναφορά του δημοκρατικού καθεστώτος που δεν λειτουργεί ούτε σε νομοθετικό επίπεδο ούτε σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου και παράλληλα με μια ελπίδα που θα δώσουμε στους νέους για να παραμείνουν στην πατρίδα μας».

Σχόλια