Επισκέψεις και παρεμβάσεις ΑΝ.ΕΛΛ Τρικάλων σε ΟΑΕΔ και ΔΕΚΑ

Επισκέψεις και παρεμβάσεις σε ΟΑΕΔ και ΔΕΚΑ Τρικάλων πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ για τα θέματα της ανεργίας και των απλήρωτων πρώην συμβασιούχων αντιστοίχως.
Κατά την επίσκεψή μας στον ΟΑΕΔ συναντηθήκαμε με τον κ. Παναγιώτη Γκένα όπου ζητήσαμε και πρόθυμα μας δόθηκαν τα στοιχεία προσλήψεων και απολύσεων για τα έτη 2011-12-13.
Σύμφωνα με αυτά παρατηρείται μία κατακόρυφη πτώση των προσλήψεων αφού το 2011 είχαν γίνει 4.392 προσλήψεις έναντι μόλις 2.714 μέχρι στιγμής για το 2013 ενώ δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των απολυμένων αν υπολογίσει κανείς ότι το 2012 ήταν 3.404 άτομα και μέχρι στιγμής για το 2013 ήδη έχουν φτάσει τους 2.830 και δυστυχώς έπεται άσχημη συνέχεια.

Να διευκρινίσουμε εδώ ότι ο αριθμός των πραγματικών ανέργων είναι πάρα πολύ μεγαλύτερος και θα λέγαμε εφιαλτικός αν προσθέσουμε τις οικειοθελείς αποχωρήσεις, τους υποαπασχολούμενους και όσους δεν εγγράφονται στον ΟΑΕΔ. Κοροϊδία επίσης για τους ανέργους αποτελούν και τα διάφορα δίμηνα στους ΟΤΑ που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά γίνονται μέσο πολιτικής εκμετάλλευσής τους για να παρουσιάσει η Κυβέρνηση μικρότερο ποσοστό ανεργίας. Γι’ αυτό οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μετ' επιτάσεως ζητάμε ουσιαστικά, αποτελεσματικά και αναπτυξιακά μέτρα για την δημιουργία σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας για την επίλυση αυτού του καυτού κοινωνικού προβλήματος.

Στην διάρκεια της επίσκεψής μας στον ΟΑΕΔ αναδείξαμε και το θέμα της καταγγελίας του άνεργου συμπολίτη οικοδόμου κ. Θανάση Καρανίκα όπου με επιστολή του στο τοπικό σάϊτ trikaladay αναφερόταν σε αγενή συμπεριφορά προς το πρόσωπό του από υπάλληλο του ΟΑΕΔ. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ζητήσαμε από τον κ. Γκένα να υπάρχει ευγενική αντιμετώπιση, κατανόηση, φιλική διάθεση και σεβασμός στην αξιοπρέπεια των ανέργων από κάθε υπάλληλο, κάτι που χωρίς δισταγμό είμαστε στην σίγουρη θέση να διαβεβαιώσουμε πως ήδη συμβαίνει και ότι ανάλογο δυσάρεστο κρούσμα δεν θα ξανασυμβεί.

Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο της ΔΕΚΑ Τρικάλων κ. Τραγάνη και τον Διευθυντή κ. Σιακαβάρα όπου θέσαμε το θέμα της αποπληρωμής των πρώην συμβασιούχων που θα πρέπει άμεσα να γίνει καθώς μπαίνουμε σε έναν ακόμα δύσκολο χειμώνα μέτρων, χαρατσιών και ανεργίας. Οφείλουμε να πούμε ότι αντιμετωπίσαμε μια θετική στάση από τον κ. Τραγάνη που αναγνωρίζει το πρόβλημα και αναμένει την τοποθέτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων ώστε να διευκρινιστεί το αν υπάρχει ή όχι αναδρομική ισχύ για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την διετία ώστε να βρεθεί αμέσως μετά ο τρόπος εξόφλησης των πρώην συμβασιούχων.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό στους φίλους πρώην συμβασιούχους ότι με προτάσεις και αγώνα θα είμαστε πάντα δίπλα τους και πως εν όψει και των δημοτικών εκλογών στο τραπέζι των συζητήσεών μας με όποιον συνδυασμό ζητήσει την συνεργασία μας θα είναι και μέτρα επίλυσης και ανακούφισης των χρόνιων οικονομικών θεμάτων τους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής
ν. Τρικάλων του κινήματος
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»


Σχόλια