Είναι πολλά τα 2 ευρώ το στρέμμα για τα βοσκοτόπια..


Τώρα που βρήκαμε Παππά ας τα θάψουμε όλα, αυτό είναι το αναπτυξιακό πνεύμα της κυβέρνησης.
Αυτοί εκεί στο μέγαρο Μαξίμου βλέπουν τον κήπο του Μαξίμου και νομίζουν ότι ο κάθε κτηνοτρόφος της Ελλάδος έχει έναν παρόμοιο βοσκότοπο στην ιδιοκτησία του, αλλιώς δεν εξηγούνται τα δύο Ευρώ φόρος ανά στρέμμα.
Όλοι τους έχουν το μυαλό του Μπουτάρη και επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος.

Όπως ο Μπουτάρης ξαναδημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια νέα προβοκάτσια εκ μέρους των κακών Τούρκων, με το μουσείο Κεμάλ, η οποία θα βλάψει τα συμφέροντα και των καλών Τούρκων και των Ελλήνων, ομοίως η κυβέρνηση επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος αυξάνοντας τους φόρους και στα βοσκοτόπια, για να οδηγήσει και τους κτηνοτρόφους στην εξαφάνιση, όπως και όλα τα άλλα επαγγέλματα που τους αύξησε τους φόρους.
Η αύξηση φόρου καυσίμων οδήγησε σε μείωση εσόδων.
Το ίδιο έγινε στα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, στον ΦΠΑ της εστίασης, τα σπίτια έχουν χάσει εντελώς την αξία τους λόγο φόρων Κτλ Κτλ,  όμως το σημαντικότερο, δεν υπάρχει ούτε φως στο τούνελ για ανάπτυξη.
Τώρα στην περίπτωση των βοσκοτόπων τα αποτελέσματα θα είναι χωρίς προηγούμενο, τραγικά.
Εδώ στην Κρήτη, όταν μιλάμε για βοσκοτόπια, μιλάμε για ξερές πέτρες χάλευρα και σπανά βουνά των οποίων το χορτάρι στην καλύτερη περίπτωση φτάνει μέχρι 5 πόντους ύψος, στα ενδιάμεσα στις πέτρες.
Κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο και μετά το σύνολο των κτηνοτρόφων κουβαλά ζωοτροφές για να κρατηθούν στην ζωή τα κοπάδια μέχρι τον Οκτώβριο που θα πάνε στα χειμαδιά, όπου πάλι εξακολουθούν να τους  βάζουν ζωοτροφές, αφού δεν υπάρχει χορτάρι.
Δύο Ευρώ το στρέμμα, είναι 2000 Ευρώ φόρος για έναν μέσο κτηνοτρόφο που έχει 1000 στρέμματα κατσιάβραχα, τα οποία ο Σαμαράς βλέπει ως κήπο του Μαξίμου.
Χωρίς αμφιβολία, δεν θα υπάρχει πλέον κανένας κτηνοτρόφος στην Κρήτη μετά από δύο χρόνια.
Κανονικά θα έπρεπε να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές, όχι να φορολογούνται οι πέτρες ως να είναι κήποι των Μαξίμου.
Πολύ θα ήθελα κάποιος να μας πει πόσο πληρώνουν οι Γερμανοί κτηνοτρόφοι στα απέραντα πλούσια λιβάδια που έχουν ως βοσκοτόπια, τους οποίους καλούνται να ανταγωνιστούν οι κτηνοτρόφοι της Ελλάδος και Ιδικά των νησιών τα περισσότερα των οποίων δεν έχουν ούτε νερό.
Ούτε μισό ευρώ ανά στρέμμα δεν θα έπρεπε να είναι ο φόρος.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Σχόλια