Για δεύτερη ημέρα κλειστά τα παραρτήματα του ΟΑΕΔ

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα και την αποδόμηση -όπως αναφέρουν- του Οργανισμού.
Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ τονίζουν ότι η κοινωνική πρόνοια είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας.

Σημειώνουν ότι η κινητικότητα «είναι ενέργεια πρώτα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και μετά εις βάρος των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ» και εκτιμούν ότι «όποιος υπερβεί αυτή την «κόκκινη γραμμή», θα βγει στη διαθεσιμότητα από τον λαό».

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε χθες με τους διευθυντές του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου. Όπως είπε ο Γ. Μακράκης, πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων ΟΑΕΔ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε αναρμόδιο για το μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.

Χθες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση. protothema.gr

Σχόλια