ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter: @egerssi

Στις 30 Νοεμβρίου 2012, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, έγραψα άρθρο με τίτλο: «Ο αλυτρωτισμός των γειτόνων μας είναι επακόλουθο των μνημονίων», όπου μεταξύ των άλλων έγραφα: «…Και ενώ η κυβέρνησή μας κοιμάται και μένει ουραγός των εξελίξεων, έρχονται τα μηνύματα από ΗΠΑ τα οποία δημοσιεύονται στην εφημερίδα της Ν.Υόρκης “Καλάμι”:
“Την ώρα που οι διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ συνεχίζουν τον... τουρισμό τους και το Υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται, από πλευράς Αλβανίας κορυφώνεται η προπαγάνδα περί Τσαμουριάς, των Αλβανόφωνων στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι οργανωμένοι, προπαγανδίζουν περί Τσαμουριάς και καταγγέλλουν την Ελλάδα για... ''γενοκτονία''. Οι περίπου 330.000 Αλβανόφωνοι (μεταξύ τους και Κοσσοβάροι) στις ΗΠΑ, συγκεντρωμένοι σε μεγάλες παροικίες (Νέα Υόρκη, Βόρεια Νέα Υερσέη, Σικάγο, Ντιτρόιτ, Φιλαδέλφεια, Βοστόνη, Κόλπος Τάμπα, Χάρτφορντ Κοννέτικατ, Ρίβερσάϊντ Καλιφόρνια), δικτυώνονται στο Κογκρέσσο και συγκεντρώνουν χρήματα”. Οι Αλβανοί που τόσα έχουν ωφεληθεί από την Ελλάδα δεν παύουν να αναπαράγουν και να αναμοχλεύουν το ανύπαρκτο θέμα της «Τσαμουριάς», από τη στιγμή που τους δίνει το δικαίωμα αυτό, η παντελής ανυπαρξία υπερήφανης Εθνικής φωνής από τις πολιτικές ηγεσίες της πατρίδας μας. Χρόνια τώρα δεν άκουγαν τις Εθνικές κραυγές αγωνίας του αείμνηστου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Σεβαστιανού, αλλά ούτε και του διαδόχου του, εξ ίσου δυναμικού, Μητροπολίτου Ανδρέα για το πολύ ευαίσθητο Εθνικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου. Και αφού τα αυτιά και τα μάτια των κυβερνώντων είναι κλειστά σε τέτοιες κραυγές αγωνίας, οι Αλβανοί ζητούν και τα ρέστα, αξιώνοντας τα εδάφη μας μέχρι την Πρέβεζα…».
Αυτός, λοιπόν, ο δυναμικός Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κ. Ανδρέας, εκδίδει από την ακριτική και αιματοβαμμένη Κόνιτσα, έδρα της Μητροπόλεώς του, τριμηνιαίο περιοδικό με τίτλο: «Βορειοηπειρωτικόν ΒΗΜΑ» (μου αποστέλλεται ανελλιπώς και ευχαριστώ γι΄ αυτό), όπου μάχεται υπέρ βωμών και εστιών. Μάχεται για τα Ιερά και τα Όσια των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας! Κάνει το χρέος του προς την πατρίδα, όπως ακριβώς είναι καθήκον του κάθε ρασοφόρου. Δηλαδή η προάσπιση της Πίστεως και της Πατρίδος! Έτσι, από το τελευταίο τεύχος αρ. 29, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα συγκλονιστικό άρθρο της πρώτης σελίδας και το οποίο επιγράφεται: «ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ»:
«Κατά καιρούς ακούγονται ευχές για τη Βόρειο Ήπειρο, όπως “το αύριο είναι καλύτερο απ΄το χθες”. Όμως δεν γνωρίζει κανείς αν αυτή η ευχή θα ισχύσει για την αδικημένη Βόρειο Ήπειρο, αφού όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα δεν θα είναι πολύ ευοίωνα. Ας δούμε δυο περιστατικά –από τα πολλά- που στηρίζουν τους φόβους όλων όσων αγαπούν την Βόρειο Ήπειρο και τον εκεί Ελληνισμό, ο οποίος επιμένει να ζει στην γη των πατέρων του. Και παρά το γεγονός, ότι έχουμε ξαναγράψει για τα θέματα αυτά, θεωρούμε ότι πρέπει συχνά να τα υπενθυμίζουμε, γιατί έχουν μείζονα σημασία για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
  1. Ένα θέμα, που παρουσίασε έξαρση τον τελευταίο καιρό, είναι το ότι η Ελλάδα αποφάσισε να μη χορηγούνται οι συντάξεις του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες αν δεν παραμένουν μόνιμα εδώ. Και παλαιότερα είχε προκύψει κάτι τέτοιο, αλλά με κάποια “φόρμουλα” είχε διευθετηθεί, ύστερα και από σχετικές διαμαρτυρίες του ΠΑ.ΣΥ.ΒΑ και της Σ.Φ.Ε.Β.Α. Τώρα το ξανάφεραν στην επιφάνεια. Υποθέτουμε, από τον φόβο των κυβερνώντων μήπως χάνονται λεφτά “τζάμπα”, σε καιρούς, μάλιστα, που γίνονται παντού αιματηρές οικονομίες. Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέας, με καινούργιες δηλώσεις του διαμαρτυρήθηκε, άλλη μια φορά, για την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Τόνισε πως με τέτοιες μικρόψυχες ενέργειες δεν ασκείται εθνική πολιτική. Τα οικονομικά θέματα δεν πρέπει και δεν μπορούν να υπερισχύουν των εθνικών θεμάτων, γιατί αν, ο μη γένοιτο ισχύσει η εξωφρενική αυτή κυβερνητική απόφαση, τότε σίγουρα θα αδειάσει η Βόρειος Ήπειρος. Και στα σπίτια και στις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών θα εγκατασταθούν Κοσσοβάροι και “Τσάμηδες”, κάτι που διακαώς επιδιώκει η ηγεσία της γείτονος ώστε να μπορεί ο Αλβανός Πρωθυπουργός να ομιλεί για την…“Μεγάλη Αλβανία”!
  2. Το ότι αυτό είναι ακριβώς ο απώτερος στόχος της Αλβανίας το διακήρυξε επίσημα ο Σαλί Μπερίσα με σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του. Είπε, δηλαδή, ότι στόχος των Αλβανών είναι να ενοποιήσουν τα Αλβανικά εδάφη, όπως το Κόσσοβο, μέρος της ΠΓΔΜ, την Φλώρινα, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, μέχρι και την Άρτα και την Πρέβεζα! Και όλα αυτά να αποτελέσουν την …“Μεγάλη Αλβανία”. Θα πείτε ίσως: όνειρα. Ναι, αλλά αν δεν προσέξουμε και δεν αγωνισθούμε για το Έθνος μας και ειδικά για την Βόρειο Ήπειρο, που δυστυχώς, δεν έχει δικαιωθεί, τότε τα όνειρα αυτά των εχθρών της Πατρίδος μας δεν είναι καθόλου απίθανο να γίνουν εφιαλτική πραγματικότητα…
Είναι, βέβαια, παρήγορο ότι ο Έλληνας υπουργός των εξωτερικών κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος έδωσε αμέσως την πρέπουσα αποστομωτική απάντηση, με αποτέλεσμα την αναδίπλωση του κ.Μπερίσα. Χρειάζεται, όμως, η Ελληνική ηγεσία να χαράξει μια σταθερή και αταλάντευτη εξωτερική πολιτική, χωρίς να υπολογίζει το οικονομικό κόστος, όπως εν προκειμένω με τις συντάξεις του ΟΓΑ. Κι ακόμη χρειάζεται να καταλάβει ότι “ο Αλβανός δεν έχει μπέσα”, όπως επανειλημμένως ετόνιζε ο αοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως κυρός ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ. Γιατί, ενώ, στην κυριολεξία, “χόρτασε ψωμί” στην Ελλάδα και η Αλβανική οικονομία στηρίχθηκε από τα εμβάσματα των εν Ελλάδι εργαζομένων Αλβανών, τώρα, σε μια επίδειξη αλαζονείας, μιλάει για την…“Μεγάλη Αλβανία”! Κι αν σκεφθεί κανείς, ότι η Αλβανία χρειάζεται την υποστήριξη της Ελλάδος προκειμένου να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, και, ενδεχομένως, και άλλων διεθνών Οργανισμών…Ας είναι, λοιπόν, το τρέχον έτος 2013, έτος σημαντικών εθνικών αποφάσεων για την Ελλάδα. αυτό ευχόμαστε. Και προς αυτή την κατεύθυνση συν Θεώ ο ΠΑΣΥΒΑ και η ΣΦΕΒΑ θα κινηθούν».
Δυστυχώς, όμως, σε τούτη την ευλογημένη από τον Θεό χώρα και μουντζωμένη από τους προδότες και δοσίλογους πολιτικούς, ποτέ δεν χαράχτηκε μια εξωτερική πολιτική, κυρίως στα Εθνικά θέματα και η οποία με συνέπεια και συνέχεια θα ακολουθείτο από όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις. Έτσι, στην μνημονιακή Ελλάδα του 2013, που όλοι εχθροί και «φίλοι» εποφθαλμιούν τον ενεργειακό μας πλούτο, η Ελλάδα αδύνατη πολιτικά και ευνουχισμένη στρατιωτικά (κλείνουν στρατόπεδα, μειώνονται δραστικά οι αμυντικές δαπάνες και οι μισθοί των αξιωματικών, πληγώνεται ανεπανόρθωτα το φρόνημα των στρατιωτών), κινδυνεύει να υποστεί βαρύτατες ήττες στη διπλωματική σκακιέρα από τις επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας.
Ωστόσο, παρά τις αντίξοες συνθήκες της σημερινής εποχής για την πατρίδα μας, ο Πρωθυπουργός μας θα έπρεπε να θυμάται το ρηθέν από τον μεγάλο μας φιλόσοφο, Σωκράτη: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι» (Από τη μητέρα και τον πατέρα και όλους τους άλλους προγόνους, η πατρίδα είναι πράγμα πολυτιμότερο και σεβαστότερο και αγιότερο και ανώτερο και κατά τη γνώμη των θεών και κατά τη γνώμη των ανθρώπων που έχουν φρόνηση)».
Συνεπώς, κ. Πρωθυπουργέ, εσείς στο πρόσφατο ταξίδι σας στις ΗΠΑ και στη συνάντηση που είχατε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα, είχατε τον πατριωτισμό και τη φρόνηση να θέσετε ευθαρσώς τα προβλήματα των Εθνικών μας θεμάτων και τα οποία πηγάζουν από τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας;

Σχόλια

  1. Γιατι δεν κάνουμε ανταλλαγή πληθυσμοί. Δηλαδή Οι Αλβανοί,και οι αρβανίτες που μένουν στη Ελλάδα, να φύγουν και να έρθουν αντ'αυτών, οι Βορειοηπειρώτες. Αλλωστε το αίμα νερό δεν γίνετε και Ελληας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι, ούτε και το βάπτισμα δεν σε κάνει Ελληνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.