«Το μετέωρο βήμα του Δημόσιου Σχολείου. Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τη μεθόδευση της απαξίωσης του δημόσιου ελληνικού σχολείου, απογυμνώνοντάς το από έμπειρους εκπαιδευτικούς».

Παρέμβαση της Βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνης του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναστάτωση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας από τις καθυστερήσεις και τις άστοχες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας.
«Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τη μεθόδευση της απαξίωσης του δημόσιου ελληνικού σχολείου απογυμνώνοντάς το από έμπειρους εκπαιδευτικούς.
Αφού δημιούργησε με τεχνητά μέσα υπεράριθμους, τους μετατάσσει από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους εκπαιδευτικούς και -παρά τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις του Υπουργού-, αφήνει χωρίς δουλειά τουλάχιστον 1.100 εκπαιδευτικούς.

Επίσης, καθυστερεί σκόπιμα τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν την τελευταία στιγμή σε ποια περιοχή θα πρέπει να μετακινηθούν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει σε κλίμα αβεβαιότητα, με τεράστιες ελλείψεις και πολλά προβλήματα και με μαθητές και εκπαιδευτικούς σε απόγνωση. Το Υπουργείο Παιδείας ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και ας λογοδοτήσει στους χιλιάδες μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές τους».

Σχόλια