ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΗΜΑ FM 99.5
«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ TWEET»
«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ TWITTER ΚΑΙ ΤΟΥ FACEBOOK. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ»
O Bουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έδωσε σήμερα (2/8/2013) συνέντευξη στο Βήμα FM.

Στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα FM 99,5, καταγράφηκε ως εξής η συνέντευξη του Τέρενς Κουίκ με τον τίτλο:

«Δεν μπορούμε να αναστατώνουμε τη βάση του κόμματος με δηλώσεις για συνεργασίες και tweet».

Το ακριβές κείμενο που αναρτήθηκε έχει ως εξής:

«Την Παρασκευή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ μίλησε στους Αιμίλιο Περδικάρη και Δημήτρη Χόνδρο για τις δηλώσεις περί συνεργασίας και το Twitter.

Για τις δηλώσεις Μαριά περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτά τα σενάρια πρέπει να τελειώνουν, γιατί είναι επιστημονικής φαντασίας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να ανοίγουμε τέτοιες κουβέντες, έστω και βάζοντας προϋποθέσεις. Ο κ. Μαριάς επιμένει να διαχειρίζεται το θέμα της ενδεχόμενης συνεργασίας μας με τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα.

Για μένα, ο θεσμικός μου ρόλος είναι με 45 χρόνια ένσημα στην πλάτη μου και ενασχόλησης με το πολιτικό και διπλωματικό ρεπορτάζ και θέλω να μετράω πολύ τις λέξεις μου και να σκέφτομαι πώς αυτές οι λέξεις μπορούν να αναστατώσουν, να πληγώσουν και να φέρουν σε αμηχανία την κομματική μας βάση που ξεκίνησε με άλλες προϋποθέσεις αυτό τον αγώνα.

Για να μην πω την κακιούλα ότι έχουν χωνευθεί στον ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι από το ΠΑΣΟΚ ή ότι έχουμε ζητήσει τέσσερις φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ στήριξη με υπογραφές και το αρνήθηκε – λίστα Λαγκάρντ και 4η κάλπη για Παπανδρέου.

Δεν ξέρω λοιπόν αν ο καθένας δικαιούται να εκφράζει τις απόψεις του που αναστατώνουν τη βάση, αλλά σίγουρα εμένα δεν με εκφράζουν. Δεν έχουμε κανένα λόγο να ανοίγουμε τέτοια σενάρια, όταν δεν ξέρουμε αν και πότε θα γίνουν εκλογές, υπό ποιες συνθήκες – διότι αν καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση, θα καταρρεύσει το σύστημα. Θα έχουμε Ν.Δ. ή Νέα Ελλάδα; Θα έχουμε ΠΑΣΟΚ Γιώργου ή ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη;»

Για τις δηλώσεις Χαϊκάλη περί οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή

«Αυτό που κυρίως έχει θορυβήσει τους δικούς μας οπαδούς είναι για ποιο λόγο βγαίνουν από το κάδρο ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ. Δεν μπορεί να μην εμπεριέχει η πρόταση το δικό σου χώρο και αρχηγό. Αλλά τέτοια θέματα, δεν θα τα άνοιγα ποτέ. Ιδιαίτερα όταν στη βάση του κόμματος υπάρχει δυσαρέσκεια επειδή ο κ. Καραμανλής έχει ψηφίσει τα μνημόνια της συγκυβέρνησης. Και ένα τελευταίο: έχω μάθει να μην ανακατεύω ονόματα τρίτων, όταν επιλέγουν τη σιωπή.

Και ο κ. Καραμανλής έχει επιλέξει τη σιωπή αυτή τη στιγμή. Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύουμε το πρόσωπο, την ώρα που η δουλειά μας είναι να εισπράξουμε τους δυσαρεστημένους της Ν.Δ. επειδή ψήφισαν τα μνημόνια και τσουρουφλίζουν τον κόσμο γύρω από μία σούβλα.»

Για τα μηνύματα στο Twitter και την κοινοβουλευτική δραστηριότητα της Ρ. Μακρή

«Η κυρία Μακρή δεν ενεργεί αυτοβούλως. Αντιθέτως, είναι μια από τις συναδέλφους που δουλεύουν σκληρά στους τομείς που έχει αναλάβει και με πολύ αποτελεσματικές παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο. Σήμερα διάβασα στο Διαδίκτυο ότι μπορεί να υπάρχει κόντρα ή δυσαρέσκεια για ενδοοικογενειακές επιθέσεις που δέχεται μέσω Twitter.

Από τη Βουλή έφυγε αναγκαστικά προχθές και δεν υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, γιατί ασθένησε. Αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ ορισμένα πράγματα. Σαφέστατα εμείς είμαστε ένα κίνημα που αναδείχθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα και τις πλατείες.

Αλλά τώρα είμαστε κάτι που θέλουμε να βοηθήσει την πατρίδα. Δεν είμαστε μια παρέα που τουιτάρουμε ή φεϊσμπουκάρουμε. Πρέπει να χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο και όχι να μας χρησιμοποιεί. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική μέσα από το Διαδίκτυο. Πρέπει να ανακοινώνουμε τις πολιτικές μας και πρέπει να αποκτήσουμε μια σοβαρότητα στο πώς τις επικοινωνούμε.

Δεν μπορώ να ρωτάω τι ακριβώς κάνουμε σήμερα και να μου λένε «διάβασε το Tweet». Να βγάλει μια ανακοίνωση το κόμμα, το εκτελεστικό γραφείο ή ο πρόεδρος. Το Twitter είναι για άλλο πράγμα. Δεν είναι για άσκηση πολιτικής. Και πρέπει να σοβαρευτούμε σ’ αυτό. Το λέω και το εννοώ».

ΥΓ. Αργότερα θα διανεμηθεί και το ηχητικό της συνέντευξης σε μορφή Youtube. Αποσπάσματα υπάρχουν ήδη στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του σταθμού που μπορείτε να βρείτε πατώντας στο λινκ:



Σχόλια