Το πάρτυ των διορισμών-προσλήψεων καλά κρατεί..334 άτομα σε υπουργικά γραφεία !!!

Διορισμοί, προσλήψεις (και άλλα τινά) στα Πολιτικά Γραφεία υπουργών, υφυπουργών ...

από 24/06/2013 έως 24/08/2013
Μια ματιά στον πίνακα, αρκεί (κάντε κλικ για μεγέθυνση ...) Αμέσως μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης τον Ιούνιο του 2013, υπουργοί, υφυπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, έσπευσαν να προσλάβουν, διορίσουν (ή ότι άλλο) στα πολιτικά τους γραφεία, 334 άτομα !
Ο πίνακας, ΔΕΝ περιλαμβάνει όσους και όσες διορίσθηκαν το ίδιο διάστημα, στις Γενικές Γραμματείες ή σε οποιαδήποτε άλλη Γραμματεία υπουργείου, ή σε οποιοδήποτε ΝΠΔΔ που ελέγχεται από το Δημόσιο.
Αφορά ΜΟΝΟ τους διορισμούς και τις προσλήψεις, στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ τους ΓΡΑΦΕΙΑ και ΜΟΝΟ για το δίμηνο από 24 Ιουνίου μέχρι 24 Αυγούστου του 2013 !

Σίγουρα πρόκειται για πολλά περισσότερα άτομα, τα οποία με τους ίδιους τρόπους, έχουν πάρει μία θέση στα πολιτικά γραφεία των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης μέχρι σήμερα.

Μην περιμένετε δηλαδή ότι στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, υπηρετούν μόνο ... 8 άτομα, όταν σε αυτό του υπουργού Παιδείας υπάρχουν (τουλάχιστον) 39 !

"Πρωταθλητής" του διμήνου πάντως, ή καλύτερα ... "πρωταθλητές" στους διορισμούς και τις προσλήψεις, αναδεικνύονται οι υπουργοί Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος και Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, με 39, ενώ ακολουθεί με ... γοργούς ρυθμούς ο (πρόσφατα μάλιστα διορισθείς) υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης με 34, ο οποίος (παρεμπιπτόντως) έχει ήδη προλάβει να προσλάβει 17 Ειδικούς Συμβούλους και Ειδικούς Συνεργάτες στο πολιτικό του Γραφείο.

Οι περισσότεροι πάντως υπουργοί -στο υπό αναφορά δίμηνο Ιουνίου / Αυγούστου-, προτιμούν τους μετακλητούς υπαλλήλους (123), με τους Ειδικούς Συμβούλους και Ειδικούς Συνεργάτες να ακολουθούν (110), ενώ στα πολιτικά γραφεία των υπουργών μας και γενικά στα Γραφεία Τύπου των υπουργείων μας, υπηρετούν (τουλάχιστον) και 20 δημοσιογράφοι.

Και μπορείτε να είστε σίγουροι πως ακόμη και αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, κάποιος υπουργός, αναπληρωτής υπουργός ή υφυπουργός, εάν από το νόμο δικαιούται και ... άλλες προσλήψεις ή διορισμούς, είναι πολύ πιθανό να τις έχει ήδη υπογράψει.

Είπατε κάτι για την ανάπτυξη κύριοι ;;!!
 

Σχόλια