Η «Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας Α.Ε.» πριν δέκα χρόνια ήταν κατακριτέα από τον σημερινό αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ενώ από το 2009 άλλαξε άποψη.


  Σας παραθέτουμε τα σχετικά δημοσιεύματα της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ", για την στάση του Μακαριστού Χριστοδούλου, σε ότι αφορούσε την πολιτική αξιοποίησης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας και την σκληρή κριτική που του άσκησε ο τότε Επίσκοπος Θηβών και σήμερα Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.




   





Διαβάστε επίσης με προσοχή την κοινή ανακοίνωση πολιτείας –εκκλησίας που δημοσιεύθηκε στον παρακάτω στον σύνδεσμο : http://www.zougla.gr/greece/article/kini-anakinosi-gia-tin-eklisiastiki-periousia

Από το γραφείο του Πρωθυπουργού και από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη ότι:

«Σε συνέχεια της σχετικής πρότασης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου - η οποία έχει διατυπωθεί και τεθεί υπ' όψιν της Πολιτείας ήδη από τον Οκτώβριο του 2009- και προς την κατεύθυνση της υλοποίησής της, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στην από κοινού σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας Α.Ε.”.

Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα και την κοινωνία μας, που απαιτεί λύσεις και απαντήσεις στις βαρύτατες επιπτώσεις της σοβαρότερης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης των τελευταίων εξήντα και πλέον ετών, Εκκλησία και Πολιτεία συνεργάζονται για την εξυπηρέτηση του κοινού καλού. Με την Εκκλησία να θέτει ουσιαστικά για μία ακόμη φορά την περιουσία της στη διάθεση της Πολιτείας και του λαού μας.

Πρόκειται για μία κοινωνική σύμπραξη στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο με μοναδικό σκοπό την ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Γι' αυτό άλλωστε και τα έσοδα που θα προκύπτουν, θα κατευθύνονται από την μεν Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην περαιτέρω στήριξη και επέκταση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου, από το δε Ελληνικό Δημόσιο, στη διεύρυνση των κοινωνικών υποδομών του και στην αρωγή των πλέον ευπαθών και αδύναμων συμπολιτών μας».




Μετά από όλα αυτά αναρωτιόμαστε ποιος θα μπορούσε να έχει εμπιστοσύνη στην πολιτεία, γνωρίζοντας ότι το  κύριο μέλημα τους είναι η στήριξη των ιδιωτικών τραπεζών με την ταυτόχρονη εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, δηλαδή του απλού πολίτη που πληρώνει την Γερμανική κατοχή από το στέρημα του. 

Ευτυχώς που ο προδότης Σαμαράς «ιδρώνει» για την διάσωση του τόσο πολύτιμου ΕΥΡΩ, ενώ ο λαός λιμοκτονεί και αυτοκτονεί μέσα στην απελπισία του από τα λυσσασμένα φορολογικά μέτρα που του τρώνε την σάρκα, καταστρέφοντας την ζωή και τα όνειρα κάθε πολίτη και ιδιαίτερα την νεολαίας. 




Τι μπορεί να άλλαξε στην στάση του κ. Ιερώνυμου, όταν πριν σχεδόν δέκα χρόνια, κατηγορούσε, με την σκληρή κριτική του, τον τότε αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο.

Γιατί μας μυρίζει Σαμαρικός εκβιασμός σχετικά με την μισθοδοσία των ιερέων; Άραγε τα κίνητρα, αυτής την τόσο θεάρεστης πράξης και κοινής συνεργασίας εκκλησίας –κράτους, είναι τόσο αγνά προς το πραγματικό όφελος του λαού. Αξίζει τόσο πολύ ώστε να  "γελοιοποιείται" ο σημερινός αρχιεπίσκοπος συγκρίνοντας την σημερινή στάση του με αυτή του παρελθόντος που σας παραθέσαμε.   

Τελικά μήπως θα ήταν συμφέρον να έχει λίγο περισσότερο υπομονή ο σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος ώστε να διαθέσει την εκκλησιαστική περιούσια αργότερα σε κάποιον πιο φερέγγυο πολιτικό, δεν μπορεί να μας κυβερνούν συνέχεια οι προδότες, της απάτης και της δικομματικής σοσιαλιστικο-δεξιάς παρακμής.




 Επιμέλεια από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, φωτογραφίες από τον κύριο Γεώργιο Δ.

Σχόλια