ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ:«ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ; ΣΥΖΗΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ;»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ
ΜΕ ΤΟ «ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»
Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Εδώ και μέρες έχω υποβάλλει δημόσια ερωτήματα στον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο για το εάν, στην πρόσφατη συνάντησή του στην Άγκυρα με τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Συνθήκης της Λωζάνης. Ειδικότερα της Θράκης.
Μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει καμία απάντηση και στις τέσσερις συγκεκριμένες ερωτήσεις μου.


Σήμερα, όπως διαβάζω (υπάρχει και σχετική φωτογραφία) στη δημοσιογραφική ιστοσελίδα newpost.gr:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα με τον πρόεδρο του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» Τανέρ Μουσταφάογλου και την επιτροπή που τον συνόδευε. Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Conrad και ήταν κλειστές οι πόρτες της αίθουσας για τον τύπο, καθώς ήταν κοινή επιθυμία να υπάρξει απόλυτη μυστικότητα. Διήρκεσε περίπου μία ώρα και εξετάσθηκαν όλα τα θέματα ης Δυτικής Θράκης.

Πληροφορίες που διέρρευσαν έστω και με το σταγονόμετρο ήθελαν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που ονειρεύεται την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας να έδωσε οδηγίες πως θα κινηθούν οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης ενώ παράλληλα τους έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχει πλήρης υποστήριξή σε αυτούς «από τη μητέρα πατρίδα», σε χρήμα αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό (!).

Κάθε αίτημά τους για παροχή βοήθειας έγινε δεκτό από το Αχμέτ Νταβούτογλου».

Κατόπιν όλων αυτών, αναγκάζομαι να ξαναρωτήσω:

Ποιο είναι το σχόλιό σας κ. Βενιζέλο για αυτή την νέα προκλητική ενέργεια του Αχμέτ Νταβούτογλου που συνιστά ωμή παρέμβαση στα θέματα της Θράκης και σαφή παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης;

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ευλόγως ανησυχούν και ευλόγως αναμένουν την αντίδρασή σας».








Σχόλια