Ραχήλ Μακρή: “ Απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ, πλήρης ανοργανωσιά από μια κυβέρνηση που κατ’ εντολή τοκογλύφων διαλύει την δημόσια διοίκηση και επιβάλλει πρόστιμα εκ. ευρώ στους Ελληνες πολίτες..”


Η Βουλευτής  Κοζάνης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Ραχήλ Μακρή, είχε υποβάλει την με Α.Π. 11675/10.6.2013 ερώτηση, σχετικά με τον κίνδυνο επιβολής δυσβάστακτων προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις παράνομες χωματερές.


Στην εν λόγω ερώτηση η κ. Ραχήλ Μακρή αναφερόταν σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επιστολή του Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Χαν προς την Κυβέρνηση, με την οποία ο επίτροπος έκρουε τον κώδωνα για τις παράνομες χωματερές.
Παράλληλα με την ερώτηση της η Βουλευτής ζητούσε ενημέρωση, γιατί η χώρα μας δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι σήμερα με τις υποδείξεις της Ε.Ε.
Σε απάντηση της πιο πάνω ερώτησης της Ραχήλ Μακρή, το ΥΠΕΚΑ με το Α.Π 35627/3482 έγγραφό του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, η αναφερόμενη επιστολή του  Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Χαν δεν έχει περιέλθει σε γνώση τους.
Το θέμα της ύπαρξης και αποστολής της επιστολής του επιτρόπου Χαν στην κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αμφισβητείται αλλά επιβεβαιώνεται κατηγορηματικά από τον πλέον αρμόδιο φορέα.
 Στο εν λόγω θέμα είχε αναφερθεί ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός με σχετικό δελτίο τύπου “Σήμα κινδύνου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα με αφορμή επιστολή του Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Χαν “ της 16 Απριλίου 2013, το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε:
“Σήμα κινδύνου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα και την αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών εξέπεμψε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, με αφορμή επιστολή του Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Χαν προς την Κυβέρνηση. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η επιστολή του Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Χαν, σαφώς υποβλήθηκε στην Ελληνική κυβέρνηση.
Το γεγονός ότι ο κ. Σγουρός ήταν ενήμερος για την ύπαρξη της επιστολής, ενώ την ίδια στιγμή δεν την  είχε υπόψη της το αρμόδιο υπουργείο, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά το απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ, την πλήρη ανοργανωσιά  που επικρατεί στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, από μια ανίκανη και ανήμπορη κυβέρνηση.
Επισυνάπτονται τα αποσπάσματα της ερώτησης της Βουλευτού Ραχήλ Μακρή, της απάντησης ΥΠΕΚΑ, καθώς και το δελτίο τύπου κ. Σγουρού.










Σχόλια