"Οι ασφαλιστικές «πανουργίες» του κ. Σόιμπλε."


"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"  09-11-1997
c) The Economist Newspaper, London, 1997
 "O διάδοχος του Kολ επιτίθεται κατά των εξαιρέσεων από τις εισφορές έχοντας δεδομένη την αντίδραση των Ελεύθερων Δημοκρατών."
 "Ίντριγκα των Γερμανών Xριστιανοδημοκρατών εις βάρος των συμμάχων τους με «δόλωμα» τους φθηνούς εργάτες."


"....O κ. Σόιμπλε έχει τη φήμη ότι συνήθως ασκεί πιέσεις για το μικρότερο δυνατό κρατισμό και τη μεγαλύτερη εφαρμογή της οικονομίας της αγοράς, από την εποχή που οι Χριστιανοδημοκράτες ανέλαβαν για πρώτη φορά την εξουσία, πριν από 15 χρόνια...." 
"....Οι εργαζόμενοι που έχουν αποδοχές κάτω των 610 μάρκων και για τους οποίους οι εργοδότες απαλλάσσονται από εισφορές, έφθασαν στη Γερμανία τα 5,6 εκατ. άτομα. Την ίδια όμως στιγμή η ανεργία εγγίζει το 11,5%."
"Τυχόν διεύρυνση της κατηγορίας όσων αμείβονται με λιγότερα από 610 μάρκα μηνιαίως, θα ωθούσε ακόμη περισσότερα άτομα στη «μαύρη οικονομία». Tο γεγονός αυτό θα ευνοούσε κάποιους τομείς της οικονομίας αλλά το κράτος θα έχανε από τη φορολογία εισοδήματος και δεν θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινωνικής ασφάλισης."
"Kι αυτό μάλλον δεν είναι εκείνο που υποτίθεται ότι επιδιώκει κ. Σόιμπλε και οι άνθρωποί του."
(c) The Economist Newspaper, London, 1997

 

[ ΣΗΜ.  Ο κάθε πολίτης στην Ελλάδα ας καταλάβει επί τέλους, "ποιοι" διέλυσαν-διαλύουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας μας ....και έρχονται με τα ασφαλιστικά τους μεγαθήρια να πάρουν το μεγαλύτερο κομμάτι  -τρίτος πυλώνας- από τα χρήματα που πληρώνουμε για ασφάλιση σύνταξης και υγείας.  Τυχαία μας "σπρώχνουν" οι κ.κ.  Γ. Προβόπουλος, Κ. Μίχαλος, (κ.α) και ο επιτηρητής του Σόιμπλε στην Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ....να σπεύσουμε -όσοι έχουν χρήματα- ν' ασφαλιστούμε στον ιδιωτικό τομέα ....για να μην καταντήσουμε ζητιάνοι στα γηρατειά μας]


ΣΧΕΤΙΚΆ:
“Ντελίβερι” των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών ο Γ. Προβόπουλος;

Μίχαλος: Περιθώρια ανάπτυξης για ασφαλιστικές

Ο Reichenbach βάζει ιδιωτικές ασφαλιστικές στα Ταμεία
Την διεύρυνση λύσεων  σε σχέση με την εξυγίανση του ασφαλιστικού κλάδου διερευνά η Task Force με επικεφαλής των Horst Reichenbach, παρακολουθώντας και υποστηρίζοντας τις εξελίξεις, ιδίως την κατάρτιση της συναφούς νομοθεσίας με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Ελενα Ερμείδου
 Στην παρούσα φάση, όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην 3μηναία έκθεση, η Task Force συζητά με την Τράπεζα της Ελλάδος τις δυνατότητες προκειμένου να υποστηρίξει ένα νέο μνημόνιο απαιτήσεων στον εν λόγω τομέα. Αυτό θα μπορούσε να εστιαστεί συγκεκριμένα στην ικανότητα του τομέα των ασφαλίσεων να αναλάβει συστήματα κοινωνικής ασφάλισης/συντάξεων σύμφωνα με τις ενισχυμένες απαιτήσεις βάσει του ενωσιακού νομοθετικού πλαισίου.
Υπενθυμίζεται, την ανάγκη συμμετοχής των ασφαλιστικών εταιρειών στο σύστημα δημόσιας υγείας είχε τονίσει μεταξύ των άλλων σε συνέντευξη του στο sofokleousin.gr o o Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου Σύμβουλος Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας Πειραιώς επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες ασφαλισμένοι αντιλήφθηκαν με καθυστέρηση ότι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έβαινε προς κατάρρευση τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια.
Το κράτος απέφευγε να ενημερώσει την πραγματική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων ενώ, οι συνδικαλιστικοί φορείς ασκούσαν πιέσεις για χρηματοδοτήσεις με δανεικά χωρίς να λογαριάζουν τον ξενοδόχο. Με αυτά τα δεδομένα και ελλείψει παιδείας και ασφαλιστικής συνείδησης, ο έλληνας προσπαθεί να λύσει το σταυρόλεξο της ασφάλισης του, χωρίς την πολυτέλεια της κριτικής σκέψης.
Με αυτά τα δεδομένα οφείλει να επισπευτεί η λύση και η λειτουργία του μηχανισμού των τριών πυλώνων ασφάλισης προς την εξυγίανση του ασφαλιστικού κλάδου και τον απεγκλωβισμό των ασφαλισμένων από ένα σύστημα δαπανηρό και μη αποδοτικό.
Γ.Δη

Σχόλια