Προσπάθεια Αποδυνάμωσης της Μαχητικής Ισχύος και Πολεμικής Ετοιμότητας των ΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Υπ. Αριθ. 07/08 Ιουλ 13)
ΘΕΜΑ:
Προσπάθεια Αποδυνάμωσης της Μαχητικής Ισχύος και Πολεμικής Ετοιμότητας των ΕΔ

Με αφορμή την αναμετάδοση της κρατικής προπαγάνδας, όπου διά των «ψιθύρων» επιδιώκεται μέσα από επιλεγμένα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, να εμφανισθεί η περικοπή των αμυντικών δαπανών ως η μοναδική λύση για την μη περαιτέρω μείωση των μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών, δηλώνουμε ότι μπορούν άμεσα να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα κονδύλια από:


α. Την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας σε όλους τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι μόνο στους στρατιωτικούς, που έχουν περιέλθει στο έσχατο όριο διαβίωσης, αρχής γενομένης από τους μισθούς των βουλευτών.

β. Τη δήμευση των περιουσιών των υπουργών που πλήρωσαν το 2003 ελικόπτερα, που δεν τα έχουμε παραλάβει έως σήμερα, σε επιχειρησιακή κατάσταση, που πλήρωσαν οχήματα HUMMER σε τιμές λιανικής των ΗΠΑ και άλλα για τα οποία το ΣΔΟΕ ποτέ δεν ασχολήθηκε.

γ. Την πληρωμή των δαπανών αεροδιακομιδών, επ’ ωφελεία του ΕΚΑΒ, από το Υπουργείο Υγείας και για την πυρόσβεση από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

δ. Την είσπραξη από το ΥΠΕΘΑ των αναλογούντων ποσών από την αποδέσμευση στρατοπέδων επ’ ωφελεία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι παράλληλα με τις δηλώσεις υπουργών περί «αδικηθέντων στρατιωτικών»- τώρα το αντελήφθησαν;- και την επιχειρούμενη προπαγάνδα με κύριο δίλημμα «ή θα σας περικόψουμε και άλλο τους μισθούς και συντάξεις ή θα περικόψουμε τις αμυντικές δαπάνες» εμφανίζονται συγκεκριμένοι απόστρατοι, που με δημόσιες τοποθετήσεις τους, ρίχνουν νερό στον μύλο των κρατούντων.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τα μέλη μας σε διαρκή εγρήγορση προκειμένου να αποτραπεί με κάθε τρόπο, η αποδυνάμωση της μαχητικής ισχύος και της πολεμικής ετοιμότητας των ΕΔ, ώστε η χώρα να μην παραδοθεί, ως ξέφραγο αμπέλι, στις ορέξεις των δανειστών, παραχωρώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία.

Για την Α.Κί.Σ.
Το Γραφείο Τύπου 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Πλατεία Καρύτση 10 , ΤΚ 10561 , Αθήνα, Τηλ/Φαξ:: 210-3313516
Κιν. : 6945583856 E-mail: info@akis2010.net και Site: www.akis2010.net
 

Σχόλια