ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία απασχολεί λόγω μεγέθους αλλά και ενός sui generis κοινωνικοπολιτικού μοντέλου συγκρότησης το σύνολο των όμορων κρατών.   

Τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της γείτονος αναδεικνύουν τις δομικές αντιφάσεις πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί το σύγχρονο τουρκικό γίγνεσθαι.

Το Στρατηγικό βάθος και η Τουρκία αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια υπό την επιμέλεια του Καθηγητή Θεωρίας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλία Κουσκουβέλη και του Επίκουρου Καθηγητή Θεωρίας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Σπύρου Λίτσα.

Η συμμετοχή ειδικών από την Ελλάδα και το Ισραήλ σε αυτό τον συλλογικό τόμο (Κουσκουβέλης, Μάζης, Nachmani, Ραπτόπουλος, Καλεντερίδης, Λίτσας, Ήφαιστος)  θέτουν τις βάσεις για μια εις βάθος ανάλυση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής υπό το δόγμα του Στρατηγικού βάθους του Αχμέτ Νταβούτολου.  Αυτού του είδους η σφαιρική ανάλυση όλων των πτυχών που συγκροτούν το συγκαιρινό τουρκικό δόγμα υψηλής στρατηγικής καθιστούν το συλλογικό αυτό έργο ως μια απαραίτητη προσθήκη στη βιβλιοθήκη του καθενός που επιθυμεί να κατανοήσει σε βάθος το Που, το Πως και το Γιατί του τουρκικού γίγνεσθαι σήμερα.
Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διαρκή συνθήκη εσωτερικής ρευστότητας που επηρεάζει σημαντικά τις κομβικές της επιλογές στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής.  Το παρόν συλλογικό έργο έρχεται να καλύψει τα τυχόν κενά στην ελληνική βιβλιογραφία και να αναλύσει με επιστημονική ψυχραιμία και ορθολογισμό την τουρκική υψηλή στρατηγική υπό την επήρεια του δόγματος Νταβούτογλου. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποιότητα Το σρατηγικό  βάθος και η Τουρκία, ένα συλλογικό έργο με επιμελητές τους καθηγητές Ηλία Κ. Κουσκουβέλη και Σπυρίδων Ν. Λίτσα. Γράφουν οι Κουσκουβέλης Η., Μάζης Ι., Nachmani A., Ραπτόπουλος Ν., Καλεντερίδης Σ., Λίτσας Σ., Ήφαιστος Π.
Εκδόσεις Ποιότητα
Σμύρνης 2 I 166 72 Βάρη Αττικής I Τηλ.: 210 92 15 842 I κιν.: 694 20 60 187 I e-mail: info@piotita.gr I www.piotita.gr  I  facebook
 
 


Σχόλια