Οι ΑΝ.ΕΛΛ Λάρισας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Επιτελείο των ΑΝΕΛΛ Λάρισας επισκέφτηκε τον διοικητή του ενιαίου Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου-ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΟ, Κ. Ηλία Σκυλάκο.
Οι πολιτευτές Παπασπύρος Μπάμπης, Ντουρουντάκη Ελένη,Βάνα Κυρλόγλου Κουτσογιαννούλη και ο Συντονιστής υγείας των ΑΝ.ΕΛΛ Λάρισας Μπουρντένας Δημήτριος, συζήτησαν με τον κ. Συλάκο και ενημερώθηκαν για τα νέα δεδομένα στον χώρο τις υγείας και τις παροχές υπηρεσιών υγείας από τα δημόσια νοσοκομεία .

Ο κ. Σκυλάκος αναφέρθηκε στην μνημονιακή κυβερνητική πολιτική και τα νέα δεδομένα στην υγεία, με τις ‘’προαποφασισμένες’’ αλλαγές και συγχωνεύσεις , όπου τα δύο νοσοκομεία της πόλης μας έχουν γίνει ένα νομικό πρόσωπο με δύο δομές.
Παράλληλα ο κ. Σκυλάκος παρουσιάζοντας τα κύρια θέματα-προβλήματα των νοσοκομείων τόνισε τα εξής:
Την έλλειψη προσωπικού που θα μπορούσε να αμβλυνθεί από μετατάξεις, το θέμα των κεντρικών προμηθειών που είναι νομιμοποιημένες μέχρι το Φεβρουάριο του 2013 και την αδυναμία προμηθειών για έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. Η κατάσταση αυτή δυσχεραίνεται με τη νέα ενιαία ανεξάρτητης αρχής Ε.Α.Α.ΔΗ.Σ.Υ, η οποία καλύπτει και άφορα σε άκαρπους διαγωνισμούς και κατά κύριο λόγο σε έκτακτες προμήθειες λόγω φυσικών καταστροφών σεισμών κ.α. Η προϊσταμένη αρχή η 5 ΥΠΕ έχει ενημερωθεί επανειλημμένως, ώστε να προταθεί σχετική τροπολογία, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Μείζον θέμα αποτελεί για το παλιό νοσοκομείο η γήρανση του προσωπικού. Τέλος συζητήθηκε και η λειτουργία των κέντρων υγείας και ειδικότερα αυτού της Ελασσόνας που για ευνόητους λόγους θα πρέπει να παραμείνει και να ενισχυθεί.
Οι ΑΝ.ΕΛΛ από μέρους τους τόνισαν ότι, θέμα μείζονος σημασίας, αποτελεί η εκπόνηση σχεδίου μετάπτωσης στο νέο σχήμα και η εύρυθμη και αυτόνομη λειτουργία της δομής του ‘’παλιού’’ νοσοκομείου, που εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες όχι μόνο της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης επαρχίας της Λάρισας.
Παράλληλα οι ΑΝ.ΕΛΛ προσβλέπουν στην λειτουργία των δημόσιων νοσοκομειακών μονάδων, με ορθό και αποτελεσματικό τρόπο , με μειωμένο κόστος, εξορθολογισμό των δαπανών και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ Λάρισας , δεσμεύθηκαν να προωθήσουν και να αναδείξουν τα προβλήματα των Νοσοκομείων και τις προτάσεις του διοικητή , μέσω των διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σχόλια