Το 20ευρω της ανθρωπιάς


Μήνυμα συμπαράστασης και ανθρωπιάς προς τους πολίτες που βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, στέλνουν σε όλη τη χώρα οι δάσκαλοι της Πιερίας και της Ηλείας.
«Ολοι μαζί μπορούμε...» λέει ο Θ. Κατσίμπελης Οι δάσκαλοι στην Πιερία έλαβαν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία και αποφάσισαν να παρακρατηθεί από όλους τους το ποσόν των 20 ευρώ, ώστε να
βοηθήσουν τα δύο παιδιά των συναδέλφων τους που έχουν άμεση ανάγκη νοσηλείας και περίθαλψης σε νοσοκομείο του εξωτερικού, λόγω σοβαρότατων προβλημάτων υγείας. Μερικές ημέρες μετά, παρόμοια απόφαση έλαβαν και οι δάσκαλοι του Πύργου Ηλείας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις οικογένειες των συναδέλφων τους.
«Ολοι γνωρίζουμε τις δύσκολες ώρες που περνάμε στην πατρίδα μας. Ολοι βιώνουμε την εξαθλίωση. Ομως όλοι μαζί πρέπει να την υπερβούμε. Αυτήν την εποχή της κρίσης και της μισθολογικής εξαθλίωσης των Ελλήνων δασκάλων, οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε δίπλα σε όλους τους συνανθρώπους μας. Εστω και από το υστέρημά μας. Γιατί είμαστε δάσκαλοι. Γιατί οφείλουμε να δείξουμε με το παράδειγμά μας πώς θα υπερβούμε αυτή την παρακμή της κοινωνίας μας. Ας βοηθήσουμε όλοι τους συναδέλφους μας στην Πιερία. Ας σώσουμε αυτά τα παιδιά. Ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Είμαστε όλοι εδώ για όλους», ανέφερε στην «Ε» ο γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πύργου Ηλείας, Θανάσης Κατσίμπελης.
Ο κ. Κατσίμπελης αποκάλυψε στην «Ε» ότι οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της Ηλείας βρίσκονται τους τελευταίους μήνες κοντά στα παιδιά των φτωχών οικογενειών και τα βοηθούν από το υστέρημά τους.
«Ενα κουλούρι, ένα σάντουιτς, ένας χυμός που αγοράζουμε γι' αυτά τα παιδιά είναι για εμάς μια ηθική ικανοποίηση κι ένα μήνυμα προς όλους ότι όλοι μαζί μπορούμε, αν θέλουμε, να υπερβούμε τις δυσκολίες και να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας που βρίσκεται σε απόγνωση επειδή απολύθηκε από τη δουλειά του...» τόνισε στην «Ε» ο κ. Κατσίμπελης. 
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=376943

Σχόλια