Τις λίστες με τους 12.500 «διαθέσιμους υπαλλήλους καταρτίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ανέφεραν ότι γνώριζαν για το θέμα και είναι καταρχήν σύμφωνοι, ενώ σημείωναν ότι οι 4.000 υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν για να υπηρετήσουν σε υπηρεσίες όπως αστυνόμευση με πεζοπόρα κλιμάκια, αστυνομικοί γειτονιάς και τροχαία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους 4.000 δημοτικούς υπαλλήλους θα απορροφηθούν από αστυνομικά τρήματα περίπου 2.700-3.000 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ 1.000-1.300 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος που θα αμείβονται με το 75% του μισθού τους, θα απολυθούν από το Δημόσιο.
Βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των Δημοτικών Αστυνομικών θα είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν επιλεγεί, δηλαδή θα μετακινηθούν όσοι έχουν προσληφθεί με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ μετά το 1999, οι οποίοι υπολογίζονται σε 3.000 υπάλληλοι.
Αντίστοιχα όσοι προσλήφθηκαν πριν από το 1999 με διαδικασίες μέσω νομαρχιών ή με εσωτερικές μετατάξεις στους δήμους θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο μετά την περίοδο που θα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Μέχρι τελευταία στιγμή ανοιχτό παρέμενε το θέμα της χρονική διάρκειας της διαθεσιμότητας. Οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία να μειωθεί ο χρόνος της διαθεσιμότητας από 12 μήνες σε 6-9 μήνες, για να επισπευσθεί η αξιολόγηση του προσωπικού και οι απολύσεις.
Όπως επισημαίνεται σε χθεσινό δημοσίευμα του «Εθνους» τα ονόματα των 12.500 διαθέσιμων υπαλλήλων που θα γνωστοποιηθούν εντός του Ιουλίου αποτελούνται:
  • Από 2.000 εκπαιδευτικούς (γυμναστές και καθηγητές Πληροφορικής) οι οποίοι θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
  • Από 4.000 υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, εκ των οποίων υπολογίζεται ότι το 60-70% θα απορροφηθεί από τα αστυνομικά τμήματα και το 30-40% θα απολυθεί μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος της διαθεσιμότητας.
ethnos.gr

Σχόλια