«Ο ΣΟΙΜΠΛΕ PERSONA NON GRATA»

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΙΜΠΛΕ
Έληξε σήμερα το μεσημέρι (18/6/2013) η διήμερη περιοδεία του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου στην Ικαρία και τη Σάμο, με την καταγραφή πολλών προβλημάτων που ζητούν άμεσες λύσεις, όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και για τους τουρίστες επισκέπτες του νησιωτικού αυτού συμπλέγματος του Βορείου Αιγαίου.


Συνοδευόμενος από το Βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε πρώτα το Νοσοκομείο της Ικαρίας όπου είχε συνεργασία με τη Διοίκηση και εκπροσώπους των γιατρών, των νοσηλευτών και των διοικητικών υπαλλήλων.

Συζητήθηκε κυρίως το θέμα της απεμπλοκής του Νοσοκομείου Ικαρίας από το Νοσοκομείο Σάμου και τέθηκε επί τάπητος το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στην πλειοψηφία των Κέντρων Υγείας του νησιού.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατέγραψε επίσης και το ζήτημα του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων σε περιοχές όπως οι Ράχες και το Γιαλισκάρι, μείζον οικολογικό πρόβλημα που ήταν στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων που είχε στη συνάντησή του με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους.

Στη συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, παρουσία και των Πολιτευτών της Σάμου Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργου Γαρυφάλλου και τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Νίκο Παρθένη, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχε εκτεταμένη συζήτηση για το μεγάλο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σάμου – Φούρνων – Ικαρίας με τον Πειραιά, όπως επίσης και το ζήτημα της μη προόδου σημαντικών δημοσίων έργων, εξαιτίας της δραματικής μείωσης των σχετικών κονδυλίων που αποδίδονται σε όλες τις ελληνικές περιφέρειες.

Αντίστοιχη συζήτηση ο Πάνος Καμμένος είχε και με το Δήμαρχο του νησιού Στέλιο Θάνο με τον οποίο κουβεντιάστηκε επιπλέον και το συνεχιζόμενο πρόβλημα της αθρόας εισόδου λαθρομεταναστών στο νησί, το οποίο έγινε ακόμα μεγαλύτερο από την ημέρα έναρξης λειτουργίας του εκεί κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών.

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε ευθέως την αντίθεσή του για τη λειτουργία αυτού του κέντρου με το πολύ σοβαρό επιχείρημα ότι η ύπαρξή του ενθαρρύνει όλο και περισσότερο το πέρασμα παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναντήθηκε στο Καρλόβασι με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και στο Βαθύ της Σάμου επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση, το Λιμεναρχείο, τη Δ.Ο.Υ. και το Νοσοκομείο.

Χθες το βράδυ, έκανε ανοιχτή ομιλία στο ξενοδοχείο «Σάμος», μετά το τέλος της οποίας απάντησε σε σωρεία ερωτήσεων και δημοσιογράφων, αλλά και πολιτών. Στην ομιλία του ο Πάνος Καμμένος έκανε εκτεταμένη αναφορά στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, παρουσιάζοντας με σαφή τρόπο τις λύσεις που προτείνει, μέσω του κυβερνητικού του προγράμματος, το Κίνημα και καλώντας την κυβέρνηση να πάψει να παίζει το θέατρο της Δευτέρας και να αντιληφθεί ότι πρέπει να εφαρμόσει, εκτός των άλλων και το άρθρο 101 του Συντάγματος που αναφέρεται στην ιδιαιτερότητα της νησιωτικής πολιτικής.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, από το αεροδρόμιο «Πυθαγόρειο» του νησιού, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:

«Την ίδια ώρα που η εσωτερική τρόικα τελείωσε το θέατρο της Δευτέρας και ετοιμάζεται να απολύσει 25 χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα μέχρι το τέλος του 2013, την ίδια ώρα που συνεχίζει να διορίζει τους κουμπάρους και τους κολλητούς της εξουσίας, προκαλώντας τους ανέργους και τους εργαζόμενους, στα νησιά, στην ακριτική Ελλάδα, απαξιώνονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, κλείνουν οι ΔΟΥ και ουσιαστικά εκτελείται η εντολή της τρόικας να ερημώσουν τα ελληνικά νησιά.

Η πολιτική του μνημονίου, που οδηγεί πλέον στην υπογραφή της τρίτης δανειακής σύμβασης με «κούρεμα» των καταθέσεων είναι μια πολιτική που οδηγεί στην καταστροφή σε όλη την Επικράτεια, με απώτερο στόχο την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας μέσω της ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης και της επιβολής Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι ο κ. Σόιμπλε είναι persona non grata για την Ελλάδα και καλούμε τους πολίτες να το δείξουν στην επίσκεψή του».

Σχόλια