«Occupy ERT»

Η αντίσταση των εργαζομένων της ΕΡΤ, οι οποίοι συνεχίζουν να μεταδίδουν μέσω ίντερνετ και οι επιπτώσεις της αιφνιδιαστικής κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης απασχολούν τον γερμανικό τύπο.
«Guerilla-TV στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος άρθρου στην Süddeutsche Zeitrung για την αντίσταση των εργαζομένων της ΕΡΤ στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει αιφνιδιαστικά τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία:
«Οι ακτιβιστές στο διαδίκτυο ήταν πιο γρήγοροι από την κυβέρνηση, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα. Αμέσως μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για τη δημιουργία νέου φορέα με το όνομα NEΡΙΤ, κατοχύρωσαν την ηλεκτρονική διεύθυνση nerit.gr.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι της ERT συνεχίζουν να εκπέμπουν μέσω διαφόρων ιστοσελίδων. Και αυτή δεν είναι η μόνη πρόκληση για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επικρίνεται έντονα από τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους. Στην περιοχή Ιωαννίνων τεχνικοί της ΕΡΤ κατάφεραν να αποκαταστήσουν την αναμετάδοση μέσω κεραίας. Ενέργειες σαν αυτή υπό το σύνθημα «Occupy ERT» μπορούν να τερματιστούν από την κυβέρνηση μόνο με διακοπή ρεύματος. Η συνεργασία με το παντοδύναμο συνδικάτο της ΔΕΗ θεωρείται ωστόσο μάλλον απίθανη.
Ο πρωθυπουργός αιτιολόγησε την απόφαση για το κλείσιμο με τη «σπατάλη». Η κυβέρνηση έχει αναλάβει να περιορίσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Και η ΕΡΤ έχει πολλούς υπεράριθμους. Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται όμως τόσο οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ, που επί χρόνια διόριζαν δικούς τους στη δημόσια τηλεόραση».
Deutsche Welle

Σχόλια

  1. Xρονια Πολλά στο Μνημόνιο και τους Μνημονιακούς
    "16 Ιουνίου εορτάζει ο Όσιος Μνημόνιος
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.