ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: «Ο ΑΛΓΚΙΡΝΤΑΣ ΣΕΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥΑΝΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
«ΩΣ ΛΙΘΟΥΑΝΟΣ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΡΑΙΧ;»
«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΟΥΝ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, έκανε την εξής δήλωση:


«Σαράντα πέντε λεπτά άντεξα να βλέπω μέσα στην Αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου τον Επίτροπο Αλγκίρντας Σεμέτα, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα Φορολογίας και ήρθε στην Ελλάδα για να μας μιλήσει για τη «βελτίωση των εργαλείων λήψης αποφάσεων με σκοπό την ενίσχυση της ανάκαμψης».

Αυτός ο υποτακτικός του Μπαρόζο και της Μέρκελ που το συνόδευαν και τέσσερις υποτακτικοί του (ποιος τους πληρώνει άραγε;), δεν αντιλαμβάνεται ότι η φορολογική λαίλαπα που έχουν επιβάλει και ο ίδιος σε συνεργασία με το βαθύ κράτος του ΔΝΤ και την ΕΚΤ, έχει οδηγήσει ακριβώς στο αντίθετο από αυτό που δήθεν ήρθε να μας πει ότι επιδιώκει; Στην πιο βαθιά ύφεση που έχει νιώσει η Ελλάδα μεταπολεμικά;

Και μην βγάζει την ουρά του απέξω, γιατί η κυβέρνηση – για παράδειγμα – του ζητάει μείωση στο ΦΠΑ εστίασης και εκείνος το αρνήθηκε ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό τον οποίο συνάντησε εχθές το βράδυ.

Όπως πρόσφατα η Τρόικα αρνήθηκε διεύρυνση των δόσεων για τους οφειλέτες στο Δήμοσιο. Όπως αρνήθηκε μείωση στις φορολογικές κλίμακες.

Άρα μην μας εμπαίζει και μάλιστα μέσα στο ίδιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Αλγκίρντας Σεμέτα είναι Λιθουανός. Η γενιά του έχει ζήσει την αγριότητα της σοβιετικής κατοχής. Γιατί επιμένει, συμβάλλοντας και ο ίδιος, στο να βιώνει σήμερα η Ελλάδα την κατοχή του Τέταρτου Οικονομικού Ράιχ;

Ας πάρει τα στατιστικά των αυτοκτονιών, των ανέργων, των επιχειρήσεων που κατέβασαν ρολά, του μεταναστευτικού ρεύματος κλπ για να αντιληφθεί πλήρως και τη δική του ευθύνη για την πολιτική της τρόικας που απαγορεύει στην Ελλάδα να βρει τους ρυθμούς ανάπτυξης που δικαιούται».

Σχόλια