Γκαζάκια στο ΥΠΕΧΩΔΕ, το ΙΟΒΕ και στο γραφείο του Σούρλα...

Διπλή εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια, σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, με διαφορά περίπου πέντε λεπτών, σε κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ και σε παλιό διατηρητέο κτίριο του ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), στην Αθήνα. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στο ΙΟΒΕ, στην οδό Αεροπόρου Παπαναστασίου στο Κουκάκι,
όπου οι άγνωστοι εμπρηστές είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο από έξι γκαζάκια. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.
Αμέσως μετά ακολούθησε η έκρηξη στο κτίριο του ΕΣΠΑ του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οδό Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τέσσερα γκαζάκια, από τα οποία προκλήθηκαν επίσης μικρές ζημιές στην είσοδο.
Για τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.
Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια, εξερράγη στις 08:05 το πρωί στην είσοδο διαμερίσματος στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Μιχαλακοπούλου 27. Εκεί στεγάζεται το γραφείο του Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργου Σούρλα.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε υπέστη ελαφρά εγκαύματα μια γυναίκα στην προσπάθειά της να σβήσει τη φωτιά, ενώ προκλήθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο του διαμερίσματος. Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

Σχόλια