Μια κωλοτούμπα είναι αυτή καν' την και ας πέσεις χάμω ...

Του Β. Μ
Αγαπητέ Αντώνη, μετά από την εξαιρετική σου πρωτοβουλία, για κλείσιμο του τμήματος μάρκετιγκ της εταιρεία “Οι τρεις Φίλοι” πραγματικά δεν κατανοώ καθόλου την αχαριστία των υπολοίπων δύο εταίρων. Εσύ τους έκανες ένα δώρο, τους είπες την “Αλήθεια” τους υποσχέθηκες ένα νέο τμήμα μάρκετιγκ μετά από λίγο καιρό, στελεχωμένο με τα “καλύτερα” στελέχη, στην υπηρεσία της εταιρείας και όλα αυτά σε συμφωνία με τον εξορθολογισμό της εταιρείας που επιζητούν οι πιστωτές της και αυτοί αμφισβήτησαν ανοικτά την θεόπνευστη πρωτοβουλία σου.
Δυστυχώς η στάση τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της επιχείρησης.
Εάν στην παρούσα φάση, κάνουν πίσω και αποδεχτούν την πρότασή σου θα αμφισβητηθούν έντονα από τους μετόχους και θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους. Έχουν που έχουν χαμηλά ποσοστά στην μετοχική σύνθεση, η αλλαγή στην στάση τους θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία τους μεταξύ των μετόχων και εξαφάνισή τους στις επόμενες αρχαιρεσίες για το ΔΣ.
Εάν επίσης αποδεχτούν σιωπηρά την πρότασή σου και εξασφαλίσεις την ανοχή τους (όχι την συγκατάθεση) τότε θα περιέλθεις σε κατάσταση ομηρίας και είναι πολύ πιθανό σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να αποσύρουν και την ανοχή τους.
Από την άλλη πλευρά, δεν νομίζω ότι μια μελλοντική συνεργασία με τα “Χρυσά Αυγά” είναι μια λύση αποδεκτή από τους μετόχους αλλά και το ΔΣ.
Ο μόνος τρόπος, που βλέπω, εδώ που φτάσαμε, πως μπορεί να παρατείνει το βίο της εταιρείας είναι να κάνεις πίσω εσύ.
Φίλε Αντώνη, σε ξέρω από παλιά, από τις εποχές εκείνες, που με τις τολμηρές σου αποφάσεις, αποκαθήλωσες τον “Γαλάζιο Δράκο”, ξέρω το ταλέντο σου στις αθλοπαιδιές και για το λόγο αυτό σου συστήνω να κάνεις άλλη μια κωλοτούμπα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι δεν θα είναι η πρώτη σου και σίγουρα επίσης όχι η τελευταία! Έχεις χρόνια μπροστά σου....

Κάν' το Αντώνη! Μια κωλοτούμπα είναι αυτή καν' την και ας πέσεις χάμω ...

Σχόλια