Πάνος Καμμένος : ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πάνε να φτιάξουν νέο κόμμα

Την εκτίμηση ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ οδεύουν προς συνένωση εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
"Ακούγοντας τον κ. Σαμαρά στην ομιλία του μετά τον ανασχηματισμό, είναι ξεκάθαρο πια νομίζω ότι μιλάμε για συνένωση των δύο κομμάτων. Ακούγοντας στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μιλάνε για το ευρωπαϊκό λεγόμενο κόμμα , βλέπουμε ότι εδώ τα δύο κόμματα πάνε να έρθουν πέραν του αρραβώνα εις γάμο κοινωνία και να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα", είπε μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.

Αυτό, όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, έχει δύο αποτελέσματα σε βάρος του ελληνικού λαού. Το ένα είναι ότι "θα διαγραφούν τα δάνεια των κομμάτων γιατί αυτό το νέο κόμμα θα αποκτήσει ένα νέο ΑΦΜ και μιλάμε για 500 εκ. ευρώ που έχουν φάει μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τις τράπεζες". Και το δεύτερο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι ότι "πάμε πλέον σε μια πολιτική αντιπαράθεση των λεγόμενων φεντεραλιστικών δυνάμεων και όσων μιλάμε για εθνική κυριαρχία και διατήρηση της Ευρώπης των εθνών κρατών".
"Με τη συνένωση των δύο κομμάτων έχουμε βεβαίως και το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων και βλέπουμε τη συνεργασία στις εξεταστικές επιτροπές να είναι πλέον αρραγής", συμπλήρωσε φέρνοντας ως παράδειγμα τη μη παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου στην Προανακριτική Επιτροπή.

"Είπε ψέματα ο Στουρνάρας"

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην κόντρα που είχε στη βουλή με τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με το αν πληρώθηκε στο 100% ομόλογο σε hedge fund.
"Ο διορισμένος υπουργός Στουρνάρας ,ο  συνεργάτης του Σημίτη που ξεκίνησε την ιστορία με την Goldman Sachs και τα περίφημα swap και σημερινός διαχειριστής του υπουργείο. Οικονομικών χθες αρνήθηκε να απαντήσει στους Έλληνες πολίτες" , είπε καταγέλλοντας ότι το απέκρυψε γιατί πρόκειται για συγκεκριμένους αγοραστές.
Όπως σημείωσε, το ελληνικό κράτος έχει να πληρώσει συνολικά μόνο φέτος από εδώ και πέρα 17 δισ ευρώ και 650 εκ. ελβετικά φράγκα. 
"Το θέμα είναι ποιοι είναι οι κάτοχοι των ακούρευτων ομολόγων. Πού θα τα βρει η ελληνική κυβέρνηση τα 17 δις ευρώ συν 650 εκ. ελβετικά φράγκα για να πληρώσει. Έχει υποχρέωση να εξηγήσει ο κ. Στουρνάρας στον ελληνικό λαό ο οποίος ματώνει. Θα επιμείνουμε και έχουμε στοιχεία ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι μεσάζοντες και εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.   Είχαν πληροφόρηση, αγόρασαν τα ομόλογα αυτά και κερδοσκόπησαν", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι "αυτοί που διαχειρίζονται την εξουσία θα έπρεπε να τους έχουν τους κερδοσκόπους απέναντι και είναι με το μέρος των ελλήνων πολιτών".
Το δεύτερο που τον ρωτήσαμε, επεσήμανε ο κ. Καμμένος, είναι αν θα κουρευτούν οι καταθέσεις και αν υπάρχει η εγγύηση των 100.000 ευρώ. "Είπε ψέματα ο κ. Στουρνάρας στην απάντηση ότι δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις", τόνισε, επικαλούμενος την απόφαση του Ecofin.
enikos.gr

Σχόλια