ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝ. Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»
ΑΝ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Έχει περάσει ένας χρόνος από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση τόσο του Κινήματός μας όσο και την δική μου ως Πολιτευτής στην Π. Ε. Μεσσηνίας.
Εντάχθηκα στο Κίνημα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου μας και τον ευχαριστώ γι αυτό, ήμουν και είμαι πεπεισμένος ότι, οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» έχουμε την μόνη αξιόπιστη πρόταση, να δώσουμε διέξοδο στην ψήφο του Ελληνικού λαού, για να θέσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα δύο κόμματα εξουσίας που έφεραν σ’ αυτό το χάλι την Ελλάδα και τους Έλληνες


Η παρουσία του Κινήματος στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν αξιομνημόνευτη με τριών μόλις μηνών ζωή, κατάφερε να φτάσει το ποσοστό του 10,6%. Στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου παρόλο τον αγώνα μας, το ποσοστό μειώθηκε στο 7,5%, η πτώση ήταν αποτέλεσμα της τρομοκρατίας που διέσπειραν τα πρώην κόμματα εξουσίας; ή οφειλόταν σε κάτι άλλο;

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε, ένας χρόνος ανεκμετάλλευτος για μας, μείναμε μόνο σε καταγγελίες και σε αφορισμούς, δεν αναδείξαμε το πρόγραμμά μας, δεν δώσαμε στο λαό να καταλάβει ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος και όχι μόνο αυτός των μνημονίων και της φορολογικής του αφαίμαξης.

Τώρα μετά την πραγματοποίηση του Ιδρυτικού μας Συνεδρίου, μας δίνεται η δυνατότητα να βγούμε μπροστά, να πούμε την πραγματική αλήθεια στον Ελληνικό λαό, να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος, να τον αφυπνίσουμε.

Να του εξηγήσουμε, πως γίνεται αφού έχει εξαθλιωθεί από τις συνεχείς περικοπές μισθών, συντάξεων και την ανεργία και το δημόσιο χρέος να αυξάνεται, από το 125% του ΑΕΠ το 2010, στο 156,9% το 2012 και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 175,2% το 2013 και στο 175% το 2014.

Τα κόμματα δεν υπάρχουν για να προσφέρουν πρόσκαιρες λύσεις στα προβλήματα του λαού, έχοντας ακόμα και τώρα στο μυαλό τους την υφαρπαγή της ψήφου του, τα κόμματα δε μπορούν και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υποκαθιστούν την Εκκλησία και την τοπική αυτοδιοίκηση στην παροχή βοήθειας στους εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας, τα κόμματα είναι για να προσφέρουν μόνιμες λύσεις.

Όταν υπάρχουν 1,7 εκατομμύριο άνεργοι, τα κόμματα πρέπει να βρουν θέσεις εργασίας και όχι να δίνουν ντομάτες και κρεμμύδια, γιατί έτσι τους κάνουν εξαρτώμενους, αδιάφορους και μη ενεργούς πολίτες.

Οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν είναι Κίνημα διαμαρτυρίας, δεν πρέπει να γίνουν κίνημα διαμαρτυρίας, δεν τους ταιριάζει αυτός ο ρόλος, ο ρόλος αυτός ανήκει σε κόμματα που δεν έχουν κυβερνητική πρόταση. Εμείς έχουμε κυβερνητική πρόταση.

Να πείσουμε τον Ελληνικό λαό ότι, υπάρχει άλλη λύση, δεν μπορούν να εμπιστεύονται πλέον τον κ. Σαμαρά και τους συνοδοιπόρους του, με το εμπόριο ελπίδας που πουλάνε ότι τάχα έρχεται ανάπτυξη (τι είδους ανάπτυξη;) ότι πρέπει να περιμένουμε τις Γερμανικές εκλογές και μετά θα μας βοηθήσει η κ. Μέρκελ.

Και ποιος εγγυάται ότι μετά τις Γερμανικές εκλογές και αφού έχουν πάρει ότι θέλουν από μας, δεν μας χρεοκοπήσουν και μας πετάξουν στον καιάδα;

Αφήσαμε και πέρασε πολύς καιρός, απομένει λίγος πρέπει να τον αξιοποιήσουμε.

Λέμε ότι το ευρώ είναι ακριβό νόμισμα, που το έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να το πληρώνουμε. Και γιατί πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ (το οποίο όπως λέγεται οσονούπω τελειώνει), χάνοντας την εθνική μας κυριαρχία, παραχωρώντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας, ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία, εξαθλιώνοντας τον λαό; ενώ βλέπουμε ότι κάθε χρόνος μέσα στο ευρώ, κάθε χρόνος μέσα στα μνημόνια μας οδηγεί στον όλεθρο;

Πρέπει να πούμε στον κόσμο ότι το λεγόμενο ισχυρό ευρώ δεν είναι μονόδρομος, δεν είναι πανάκεια, ούτε ταμπού. Σκοπός είναι να βγει η Ελλάδα από την κρίση, να συντάξουμε εναλλακτικό σχέδιο, να περιγράψουμε τα βήματα εξόδου, να απαλλαγούμε από τα μνημόνια έστω και χωρίς ευρώ.

Να πούμε την αλήθεια, να προτείνουμε, δε μπορούν οι άνεργοι και οι νέοι να κάθονται στις πόλεις περιμένοντας μια ανάπτυξη που δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, η κατάσταση που ζούμε δεν είναι προσωρινή.

Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα να περιλαμβάνει την παροχή κινήτρων σε ανέργους και σε νέους, μέσα στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπτυξης, να φύγουν από τα αστικά κέντρα, που δεν έχουν τίποτα πλέον να προσφέρουν, εκτός από άθλια στις περισσότερες των περιπτώσεων μεροκάματα για αεριτζίδικες δουλειές και να γυρίσουν στην περιφέρεια να καλλιεργήσουν, να εργασθούν τίμια, με αξιοπρέπεια και αποδοτικά.

Να βασιστούμε στις εθνικές μας δυνάμεις, στα προϊόντα μας, να δουλέψουμε να ασχοληθούμε με τη γη, την κτηνοτροφία που έχουμε εγκαταλείψει, οι λύσεις δεν έρχονται ουρανοκατέβατες, ζούμε μια τραγωδία στην οποία δεν υπάρχει ο «από μηχανής θεός».

Μόνο με την παραγωγή, την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων (π.χ. ελαιολάδου), θα βρεθούν θέσεις εργασίας, μόνο αν επιλύσουμε το διατροφικό μας πρόβλημα, ενισχύσουμε τις εξαγωγές και εκμεταλλευόμενοι το τουριστικό μας προϊόν θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.
Πρέπει ως Κίνημα να θέσουμε εκ νέου ένα εθνικό στόχο, να στηρίξουμε μια νέα εθνική στρατηγική, με ενότητα, διορατικότητα και αποφασιστικότητα.

Ο Εθνικός Στόχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είναι η δημιουργία της ισχυρής Ελλάδος, βασιζόμενοι πλέον στις δυνάμεις μας και όχι αργοπεθαίνοντας να διατηρούμε στη ζωή, ένα καταστροφικό νόμισμα και την ηγεμονία της Γερμανίας στην Ευρώπη, πρέπει να κινηθούμε μόνοι μας, χωρίς μνημόνια και δόσεις.

Δεν είναι δυνατόν, να περιμένουμε επενδυτές από το εξωτερικό, που σκοπό έχουν να εκμεταλλευθούν αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του, για μεγιστοποίηση και μόνο των κερδών τους, η λύση βρίσκεται εδώ, (ούτε στην Κίνα ούτε στο Κατάρ) τη λύση θα τη δώσει ο λαός.

Να προτείνουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, παραγωγικό, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό, που θα στηριχθεί σε φιλικές προς την επιχειρηματικότητα δομές. Μια επιχειρηματικότητα, βασισμένη σε νέες ιδέες, σε καινοτόμες τεχνολογίες, σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και όχι περιμένοντας τη λύση από το υπερπέραν, είναι η μόνη λύση για να βγούμε επιτέλους από την ύφεση και να δούμε καλύτερες μέρες για την Πατρίδα μας.

e-mail georgopan@yahoo.gr


.

Σχόλια