Τέτοια δημοκρατία...απ τη Χούντα είχαμε να δούμε..

Νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα αφορά τις διαδηλώσεις κάτω των 200 ατόμων σε πόλεις άνω των 100.000 κατοίκων, όλες τις εποχές του χρόνου, προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μετά από συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι η ρύθμιση για την οποία επιδιώκεται να επιτευχθεί ευρύτερη συναίνεση αφορά όλες τις μεγάλες πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων. Στόχος - όπως είπε - είναι να εφαρμοστεί όλο το χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο.  Ανέφερε, επίσης, ότι ο αριθμός των 200 ατόμων στις μικρές διαδηλώσεις είναι ενδεικτικός, αλλά και σημαντικός. Υπογράμμισε ότι ο διάλογος για το θέμα θα συνεχιστεί, όμως θα έχει μία λογική κατάληξη, ώστε «να βοηθήσουμε επιτέλους την πρωτεύουσα του κράτους να ανακάμψει».
 
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι σέβεται απόλυτα το δικαίωμα στη διαδήλωση και στη διαμαρτυρία. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι κάθε διαμαρτυρία και κάθε δικαίωμα πρέπει να έχει ένα όριο. «Και ποιο είναι αυτό το όριο; Είναι το δικαίωμα των συμπολιτών μας να ζουν, το δικαίωμα των συμπολιτών μας να μετακινούνται, το δικαίωμα των συμπολιτών μας να έχουν μία στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο νομίζω έχει υποφέρει πάρα πολύ» είπε ο κ. Δένδιας. 
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στόχος των προωθούμενων περιορισμών είναι «η ανάκαμψη της πρωτεύουσας» μέσα από τη λιγότερο συχνή διακοπή της κυκλοφορίας στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. «Το 2012 έκλεισαν το κέντρο 796 διαδηλώσεις κάτω των 200 ατόμων», ανέφερε ο Ν.Δένδιας. enet.gr

Σχόλια