Ισραηλινή αεροπορική προσβολή εντός της Συρίας

Οπλισμό που προοριζόταν για την οργάνωση Χεζμπολάχ στο Λίβανο έπληξαν σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινά μαχητικά εντός του συριακού εδάφους τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το μεσημέρι του Σαββάτου Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την αεροπορική επιδρομή σημειώνοντας ότι επλήγησαν πύραυλοι
που είχαν προορισμό τη σιιτική οργάνωση – σύμμαχο του Άσαντ στο νότιο Λίβανο.

Η έγκριση φαίνεται πως δόθηκε μετά από μυστική συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου το βράδυ της Πέμπτης. Πηγές αναφέρουν ότι τα ισραηλινά μαχητικά δεν χρειάστηκε να μπουν στον εναέριο χώρο της Συρίας, αλλά παραβίασαν εκείνον του Λιβάνου και από εκεί εξαπέλυσαν την επίθεση.

Οι Ισραηλινοί επισημαίνουν πως δεν θα επιτρέψουν με κανέναν τρόπο να περάσουν στη Χεζμπολάχ χημικά ή άλλα όπλα που θα αποτελέσουν απειλή για το Ισραήλ και να αλλάξουν τις ισορροπίες στην περιοχή. Ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε ότι στη Συρία έχει γίνει χρήση χημικών όπλων αλλά δεν γνωρίζει από ποια πλευρά των αντιμαχόμενων και πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ θα σταθμίσουν προσεκτικά τις επιλογές τους. Ο Μπαράκ Ομπάμα απέκλεισε προς το παρόν χερσαία επιχείρηση των Αμερικανών.

Σχόλια