Απεργίες οι εκπαιδευτικοί, επιστράτευση η κυβέρνηση...

Απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, και επαναλαμβανόμενες απεργίες από 20 έως 24 Μαΐου, αποφάσισε η ΟΛΜΕ με 9 ψήφους υπέρ και 2 κατά...
«Την απόφαση για την απεργία την πυροδότησε το υπουργείο Παιδείας με τη συμπεριφορά του» δήλωσε ο κ. Παπαχρήστος.
«Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην επιστράτευση,

εμείς θα γυρίσουμε με το κεφάλι ψηλά και θα δούμε τους απολυμένους συναδέλφους μας, στα μάτια» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο την απόφαση στηρίζουν όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις εκτός του ΠΑΜΕ.
Ο κ. Παπαχρήστος κατέληξε λέγοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αρχίσει διάλογος με το υπουργείο παιδείας.
Από πλευράς υπουργείου Παιδείας υποστηρίζεται ότι η ΟΛΜΕ «επιλέγει το χρονικό σημείο της σύγκρουσης με την Κυβέρνηση, μόνο και μόνο γιατί τώρα έχει "συνδικαλιστική δύναμη πυρός" - όπως δήλωσαν μέλη του στη συνάντηση τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου- και προσχηματικά κατηγορεί την Κυβέρνηση για το χρόνο της σύγκρουσης, επικαλούμενο την ψήφιση της αύξησης του ωραρίου διδασκαλίας την Κυριακή των Βαΐων και το Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις».

Σχέδιο επιστράτευσης των εκπαιδευτικών ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες . Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα υπογράψει τη σχετική απόφαση, το σκεπτικό της οποίας θα βασίζεται σε διατάξεις που αναφέρονται σε έκτακτες κοινωνικές ανάγκες. 
citypress-gr

Σχόλια