Η Μαργαρίτα απειλεί τη «δημοκρατία» μας

Επιχείρηση εκφοβισμού (μάταιη όμως) εκδηλώθηκε κατά της «δημοκρατίας» από τη Μαργαρίτα Παπανδρέου για το θέμα της εμπλοκής της στη «λίστα Λαγκάρντ», την ώρα που κλιμακώνεται ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για τα «χαμένα» εκατομμύρια κατά την περίοδο που βρισκόταν στην ηγεσία ο γιος της... Η σύμπτωση αυτή δημιουργεί πολλούς προβληματισμούς, καθώς το ενδεχόμενο να δουν προσεχώς το φως κι άλλες συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που θα οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση τον μύθο της οικογένειας Παπανδρέου, θεωρείται ορατό.


Ακολουθώντας λοιπόν το δόγμα «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τα δημοσιεύματα και να δημιουργήσει συνθήκες φίμωσης κατέφυγε στη μέθοδο των τυποκτόνων αγωγών, που έχει μάλιστα τη νομοθετική σφραγίδα του (μεγαλύτερου σήμερα εσωκομματικού εχθρού του γιου της) Ευάγγελου Βενιζέλου!

Ετσι, όπως ανακοινώθηκε, κατέθεσε αγωγή εναντίον της «δημοκρατίας» και της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για (προ τριών μηνών!) δημοσιεύματα τα οποία δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα επίσημα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ». Πρόκειται για δημοσιεύματα στις 10/2/2013 και τις 12/2/2013 σχετικά με την ένορκη κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλου, ο οποίος, επικαλούμενος συζήτηση με τον διευθυντή του ΣΔΟΕ Ν. Λέκκα, την είχε εμπλέξει στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Θεωρώντας ότι διασύρεται «διεθνώς η προσωπικότητά της και το επώνυμό της», η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού ζητά αποζημίωση από την εφημερίδα μας και τους υπευθύνους της συνολικά 800.000 ευρώ, καθώς και 6μηνη φυλάκιση, με τη μέθοδο της προσωποκράτησης, του εκδότη μας Γιάννη Φλιππάκη.

Τα επίμαχα ρεπορτάζ είχαν μεταφέρει, με ιδιαίτερη προσοχή και ακρίβεια, τις συζητήσεις και διαλόγους από την Επιτροπή της Βουλής. οπως είχαν καθήκον, η «δημοκρατία» και η «κυριακάτικη δημοκρατία» κατέγραψαν της σχετικές εξελίξεις από τον χώρο της Βουλής χωρίς να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των εμπλεκόμενων προσώπων (που ερευνώνται άλλωστε από τη Δικαιοσύνη), δημοσιεύοντας και τις τότε διαψεύσεις της κυρίας Παπανδρέου. Αυτό δείχνει λοιπόν ότι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού βρήκε ύστερα από τόσους μήνες απλώς το πρόσχημα για να δημιουργήσει εντυπώσεις και αναχώματα, σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη για τον Γ. Παπανδρέου.

Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η «δημοκρατία» βρίσκεται στο στόχαστρο της οικογένειας Παπανδρέου λόγω της κριτικής που της έχει ασκήσει. Εχει προηγηθεί αγωγή και από την πλευρά του Νίκου Παπανδρέου, αλλά και σειρά εμπαθών δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου που στοχοποιούσαν τη «δημοκρατία» λόγω αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων για τη δράση του τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ενώ η κυρία Παπανδρέου στο ενημερωτικό σημείωμα που διένειμε υποστηρίζει ότι η εφημερίδα μας, όπως και άλλες δύο εφημερίδες, επανέλαβαν «τον μύθο της εμπλοκής της στη λίστα, παρά τις κατηγορηματικές της διαψεύσεις», παραλείπει εντέχνως να αναφέρει ότι η «δημοκρατία» είχε καταγράψει όλες τις πτυχές του θέματος. Ενδεικτικό επίσης της ταραχής στην πλευρά Παπανδρέου είναι ότι κατέθεσε αγωγή και κατά του διευθυντή του ΣΔΟΕ Ν. Λέκκα, οποίος είχε αρνηθεί ότι ανέφερε ποτέ εμπλοκή του ονόματός της στη «λίστα Λαγκάρντ»...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια