Ποιοί είναι στ'αλήθεια οι "αεροψεκασμένοι";;;

  Πολύ συχνά οι θιασώτες της κατοχικής συγκυβέρνησης της Τρόικας και των μνημονίων θέλοντας να απαξιώσουν τους Ανεξαρτήτους Έλληνες, τους αποκαλούν "αεροψεκασμένους", αναφερόμενοι στην γνωστή θεωρία συνωμοσίας και στο ότι δήθεν ο Πάνος Καμμένος είναι οπαδός της.
Μολαταύτα, ποτέ δεν μας παρουσιάζουν τις αναφορές του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στους αεροψεκασμούς...
Ποιοί είναι όμως αυτοί που είχαν ασχοληθεί με τους αεροψεκασμούς στο παρελθόν και τώρα αποκαλούν τους ΑΝ.ΕΛ. "αεροψεκασμένους";
Ας δούμε αναλυτικά:




ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΤΥΡΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ (τότε βουλευτής του ΣΥΝ., τώρα βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ.



Ερώτηση προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μεταφορών και Επικοινωνιών
 «Σε φωτογράφιση του ορίζοντα στην περιοχή της Λάρισας, που έγινε το 2004 αλλά και πρόσφατα (8 και 9 Σεπτεμβρίου 2006) είναι εμφανείς γραμμές που προσομοιάζουν με τα συνήθη contrails, δηλαδή τις συνηθισμένες λευκές ουρές των αεριωθούμενων επιβατικών αεροσκαφών. Η εκδοχή αυτή φαίνεται να μην ευσταθεί δεδομένου ότι σε ένα συνηθισμένο contrail το δημιουργημένο νέφος δεν παραμένει αλλά σύντομα διασκορπίζεται, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση οι λευκές ουρές γίνονται πιο παχιές και απλώνονται σ’ ολόκληρο τον ουρανό, σχηματίζοντας αρχικά διάφορα σχήματα μεταξύ τους και στο τέλος καταλήγουν σαν μια αραιή συννεφιά (ένα λευκό πέπλο) που διαρκεί για πολλές ώρες. Κατόπιν τούτου γεννάται το ερώτημα αν οι γραμμές αυτές (λευκές ουρές) έχουν μια πιθανή αιτία και συγκεκριμένα αν πρόκειται για αεροσκάφη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προκειμένου να γίνουν μετεωρολογικές μετρήσεις, αν πρόκειται για πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας, αν πρόκειται για πρόγραμμα με οξείδια αλουμινίου και βαρίου σε clasters πολυμερών (πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου) ή αν πρόκειται για πρόγραμμα μελέτης των ιδιοτήτων και συμπεριφοράς της ιονόσφαιρας για την ενίσχυση των επικοινωνιών και των συστημάτων παρακολούθησης για ειρηνικούς και αμυντικούς σκοπούς, γνωστό ως HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program).
Επειδή είναι σκόπιμο να γνωρίζουμε τις πραγματικές αιτίες του φαινομένου, ιδιαίτερα οι κάτοικοι της περιοχής, ερωτώνται οι κ. υπουργοί:
"Περί ποίου ακριβώς προγράμματος πρόκειται κι αν αυτό εμπεριέχει κινδύνους για τους ίδιους και το περιβάλλον"

(Πηγή)



ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ (τότε βουλευτής του ΣΥΝ., τώρα Πρόεδρος ΔΗΜ.ΑΡ.)


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Εθνικής 'Αμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2007)
Πολίτες διαμαρτύρονται ότι παρατηρείται το φαινόμενο αεροσκάφη (πολιτικής ή πολεμικής αεροπορίας) συχνά να πραγματοποιούν αεροψεκασμούς πάνω από την Αθήνα αλλά και πάνω από άλλες πόλεις, χωρίς να είναι γνωστό γιατί προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, ποιο είναι το περιεχόμενο των υλικών με τα οποία ψεκάζουν και ποιο σκοπό εξυπηρετούν οι αεροψεκασμοί αυτοί.
Επειδή από την παρατήρηση αυτών των φαινόμενων δημιουργείται ανησυχία στους πολίτες για πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και την υποβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
- Πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί;
- Από ποιους φορείς και για ποιο λόγο πραγματοποιούνται και εάν το περιεχόμενο αυτών εμπεριέχει κινδύνους για τους κατοίκους και το περιβάλλον.
Ο ερωτών βουλευτής
Φώτης Κουβέλης
(Πηγή)


ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (τότε βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ., τώρα βουλευτής Ν.Δ.)

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Αμυνας και Υποδομών (2010)
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερη Ωρα" κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, διάφοροι επιστήμονες, ερευνητές και πολίτες,έχουν παρατηρήσει ένα συχνό και ταυτόχρονα ανησυχητικό φαινόμενο στους ουρανούς, και μάλιστα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για μεγάλου μήκους,πυκνές και λευκές ή υπόλευκες νεφελώδεις γραμμές οι οποίες ξαφνικά παρατηρούνται στον ουρανό της περιοχής.
Από τα ευρήματα και τις γνώμες των ειδικών,έχει διευκρινιστεί ότι δεν πρόκειται για ψεκασμούς παρασιτοκτόνων (αφού αυτοί λαμβάνουν χώρα σε πολύ χαμηλό ύψος και πάνω από αγροκαλλιέργειες) αλλά ούτε και για υδρατμούς από αεριωθούμενα αεροσκάφη,αφού αυτοί ερχόμενοι σε επαφή με την ατμόσφαιρα, διαλύονται σύντομα,το πολύ εντός ολίγων λεπτών, χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος.
Αντίθετα στην περίπτωση των παρατηρηθέντων αεροψεκασμών,οι μεγάλου μήκους πυκνές γραμμές, όχι μόνο δεν διαλύονται σύντομα αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επί αρκετές ώρες και σταδιακά διαστέλλονται, δημιουργώντας λεπτά τεχνητά νέφη που μπορούν να καλύψουν μιας μεγάλης έκτασης περιοχή.
Δεδομένου τους γεγονότος ότι υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες και βίντεο που καταγράφουν αυτή τη δραστηριότητα πάνω από ελληνικές πόλεις είναι σε γνώση της Κυβέρνησης, αυτοί οι αεροψεκασμοί; Αν όχι,γιατί και αν ναι, ποια είναι η αποστολή τους και από ποιους διενεργούνται;
Εντάσσονται οι ψεκασμοί στο πρόγραμμα της λεγόμενης «Γεωμηχανικής» που επικαλείται το δημοσίευμα, δηλαδή της τεχνικής παρέμβασης στη φύση για τον έλεγχο των κλιματολογικών συνθηκών;
Ποια είναι η σύσταση του ψεκαζόμενου υλικού και από ποια αρχή έχει αδειοδοτηθεί η διενέργειά τους;
Πότε άρχισαν, με τι πρόγραμμα εκτελούνται και πότε θα ολοκληρωθούν;
(πηγή)


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, (βουλευτής Χ.Α.)

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Εθνικής Αμύνης, Ανάπτυξης (2013)
Σύμφωνα με πλειάδα δημοσιευμάτων (ελληνικών και ξένων) που έχουν κατά καιρούς κατακλύσει το διαδίκτυο αλλά και τις εφημερίδες, διάφοροι επιστήμονες, ερευνητές και πολίτες, έχουν παρατηρήσει ένα συχνό και ταυτόχρονα ανησυχητικό φαινόμενο στους ουρανούς και μάλιστα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για μεγάλου μήκους, πυκνές και λευκές ή υπόλευκες νεφελώδεις γραμμές οι οποίες ξαφνικά παρατηρούνται στον ουρανό μιας περιοχής. Από  τη σταχυολόγηση των ευρημάτων και τις γνώμες των ειδικών που έχουν επωνύμως καταγραφεί, έχει διευκρινιστεί ότι δεν πρόκειται για ψεκασμούς παρασιτοκτόνων (αφού αυτοί λαμβάνουν χώρα σε πολύ χαμηλό ύψος και πάνω από αγροκαλλιέργειες), αλλά ούτε και για υδρατμούς από αεριωθούμενα αεροσκάφη, αφού αυτοί ερχόμενοι σε επαφή με την ατμόσφαιρα, διαλύονται σύντομα, το πολύ εντός ολίγων λεπτών, χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος. Αντίθετα στην περίπτωση των παρατηρηθέντων αεροψεκασμών, οι μεγάλου μήκους πυκνές γραμμές, όχι μόνο δεν διαλύονται σύντομα αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επί αρκετές ώρες και σταδιακά διαστέλλονται, δημιουργώντας λεπτά τεχνητά νέφη που μπορούν να καλύψουν μια μεγάλης έκτασης περιοχή.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαχρονικά αρνηθεί να παράσχει οποιαδήποτε πληροφόρηση στο κοινό, ισχυριζόμενο ότι τα αεροπλάνα που εκτελούν τους ψεκασμούς δεν είναι στρατιωτικά (άρα είναι πολιτικά) και ότι δεν απογειώνονται από στρατιωτικά αεροδρόμια. Η πληροφόρηση όμως αυτή είναι εσκεμμένα ελλιπής, δεδομένου ότι είναι προφανές πως  σε οποιαδήποτε δραστηριότητα συμμετέχουν, τα έστω πολιτικά, αεροπλάνα, έχουν τη συνδρομή  ή την άδεια του Υπουργείου Άμυνας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τόσο για το ύψος στο οποίο θα κινηθούν, όσο και για τη διαδρομή που θα εκτελέσουν. Εξάλλου, η αόριστη και αναπόδεικτη επιχειρηματολογία της «γεωμηχανικής», δηλαδή της τεχνικής παρέμβασης στη φύση για τον έλεγχο των κλιματολογικών συνθηκών, αφήνει έκθετη την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, αφού τα όποια «πειράματα» δεν είναι δυνατόν να γίνονται  ερήμην αλλά μόνο με τη συνεργασία της εκάστοτε Κυβέρνησης. Η παραφιλολογία και η «συνωμοσιολογική» εκμετάλλευση ενός διαρκούς γεγονότος, οφείλεται αποκλειστικά στην ύποπτη σιωπή της Κυβέρνησης στις συνεχείς ερωτήσεις.
Ερωτώνται οι  κ. κ. Υπουργοί:
1) Δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες και βίντεο που καταγράφουν αυτή τη δραστηριότητα πάνω από ελληνικές πόλεις (και στην Αθήνα), ποια είναι η σημερινή θέση της Κυβέρνησης για τους αεροψεκασμούς;
2) Γιατί τα συναρμόδια Υπουργεία αρνούνται να παράσχουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τους ψεκασμούς, τώρα που είναι ολοφάνερο ότι αυτοί έχουν γίνει κοινοί σε όλους τους πολίτες; Μήπως έχουν βάση οι «θεωρίες συνωμοσίας» που εντέχνως αφήνει η Κυβέρνηση να καλλιεργούνται;
3) Ποια είναι η σύσταση του ψεκαζομένου υλικού και από ποια αρχή έχει αδειοδοτηθεί η διενέργειά τους; Πότε άρχισαν, με τι πρόγραμμα εκτελούνται και πότε θα ολοκληρωθούν;
Αθήνα, 28/01/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
(πηγή)


Υ.Γ.1: Επίσης στο αρχείο μας έχουμε και άλλες ερωτήσεις βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Στην επόμενη επίθεση των συγκυβερνώντων, θα αντεπιτεθούμε καταλλήλως.

Υ.Γ.2: Πάρτε και το καλύτερο για το τέλος:
ΠΡΙΝ:

12ος/2012 (Πηγή)
ΜΕΤΑ:

4ος/2013 - (Πηγή)

Σχόλια

  1. Απορώ γιατί ρωτούν ....
    Δεν έχουν μάτια να δούν γύρω τους το αποτέλεσμα, των αεροψεκασμών, τους αεροψεκασμένους που κάθονται στα διπλανά τους έδρανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχώς η ΝΔ έχει υιοθετήσει την αλητεία και το καφριλίκι ως την βασική της "επιχειρηματολογία". Ηταν επόμενο της υιοθέτησης των ορφανών του Καρατζαφέρη και της ανάδειξης απίθανων τύπων στυλ Μουρούτη στην ηγετική της ομάδα. Οι πλέον αξιοθρήνητοι είναι βέβαια τα λεγόμενα ιστορικά στελέχη που κατώτεροι των περιστάσεων όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά χειροκροτούν ως άβουλα όντα τους νέους αφέντες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.