Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΣΕ 11 ΛΕΠΤΑ


Μικρό οπτικοακουστικό χρονικό έργο-αφιέρωμα στη Ρωμιοσύνη, από το μαρτύριο των Αγίων Νέστωρα και Δημητρίου το 306μ.Χ στη Θεσσαλονίκη μέχρι τη θυσία του τελευταίου βυζαντινού Αυτοκράτορα του Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου. 
Ο τίτλος είναι αφιερωμένος στον τελευταίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και στον πρώτο μεταβυζαντινό ηγέτη του Ελληνικού Έθνους, Ιωάννη Καποδίστρια.

Στο χρονικό έργο μέσα σε 11:30 περίπου λεπτά γίνεται μια ιστορική αναδρομή περίπου 1700 χρόνων των κυριότερων γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην αυτοκρατορία και στα σημαντικότερα πρόσωπα που ο ρόλος τους υπήρξε καθοριστικός.
Το βίντεο προβλήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 29 Μαΐου 2013 στην εκδήλωση που διοργάνωσε το παράρτημα της Πανελλαδική Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών "Θερμαΐδες" με θέμα "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΥZΑΝΤΙΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ"
με κεντρικό ομιλητή τον συγγραφέα κ.Ιωάννη Κορνιλάκη
Μουσική:
Αποσπάσματα από Nicolas Astrinidis, Saint Demetrios Announcement of Games at the Stadium Combat of Nestor and Lyaios Grief over Nestor's Death - Martyrdom and Apotheosis
The Troy (Movie)

Ostrov (Movie)

"Θα 'ρθεις σαν αστραπή" του Σταμάτη Σπανουδάκη

Read more: http://ioannis-kapodistrias.blogspot.com

Σχόλια

  1. Η μεγάλη προσφορά της χριστιανικής Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας στον Ελληνισμό :

    - Κλείσιμο φιλοσοφικών σχολών
    - Κατάργηση Ολυμπιακών αγώνων
    - Καταστροφή ναών ή μετατροπή τους σε χριστιανικούς.
    - Καταστροφή αγαλμάτων της ελληνικής τέχνης.
    - Διωγμός ελλήνων δωδεκαθειστών και βίαιος εκχριστινιασμός τους.
    - Καταστροφή συγγραμάτων του ελληνικού πνεύματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.