Μπράβο Κώστα Γιοβανόπουλε

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν αποδείξει στην πράξη τα πατριωτικά τους αισθήματα, τόσο με τις τοποθετήσεις τους μέσα στην βουλή όσο και με την παρουσία και τις δράσεις τους σε όλη την Ελλάδα.
Χαρακτηριστική και ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του βουλευτού Ημαθίας Κώστα Γιοβανόπουλου λίγες μέρες πριν την απόφαση για την Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων..
Μεταφέρουμε ...
απόσπασμα άρθρου του kranosgr

Σε κλίμα σύμπνοιας και ενότητας οι θεσμικοί φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας ομόφωνα αποφάσισαν, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που διοργανώθηκε στην Π.Ε Ημαθίας, το μεσημέρι της Μ. Τρίτης 30 Απριλίου  να αγωνιστούν ώστε να μην καταργηθεί ή μετασχηματιστεί το Β΄ΣΣ. Επικεφαλής της σύσκεψης τέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, ενώ συμμετείχαν ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμονας, οι βουλευτές Ημαθίας κ. Τσαβδαρίδης και Γιοβανόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Κιλκίς κ.κ Καραπαναγιωτίδης και  Γκουντενούδης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Μαυροκεφαλίδης, ο περιφ. Σύμβουλος κ. Σαρηγιαννίδης και εκπρόσωποι των βουλευτών του κ. Βεσυρόπουλου, της κ. Μπατσαρά και του βουλευτή ΚΚΕ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντινίδη. Τα συμπεράσματα της σύσκεψης, τα οποία υλοποιούνται μα την αποστολή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Σαμαρά  διάβασε μετά το τέλος της, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης, τονίζοντας ότι η επιστολή θα αποσταλεί άμεσα στα γραφεία των Μητροπολιτών, Βουλευτών, Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και φορέων όλης της Βόρειας Ελλάδας, για να λάβει την έγκρισή τους, και αμέσως μετά θα αποσταλεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:


«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή και εκφράζοντας τους θεσμούς που ο καθένας από εμάς υπηρετεί και εκπροσωπεί, σας γνωρίζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην ενδεχόμενη κατάργηση του Β΄ Σώματος Στρατού (Β΄ΣΣ). Το Β΄ΣΣ για λόγους αμιγώς επιχειρησιακούς, οπωσδήποτε όμως και κοινωνικούς, οικονομικούς και ιστορικούς, αποτελεί τον ισχυρότερο βραχίονα ταχείας επέμβασης στον βορειοελλαδικό κυρίως χώρο. Θεωρούμε πως ο σχεδιασμός κατάργησής του αποτελεί πλήγμα ζωής για τον τόπο μας και την άμυνά του, και εν τέλει θα υπονομεύσει την ουσία του εθνικού στρατιωτικού δόγματος. Ομόθυμα και αδιαπραγμάτευτα δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε τέτοια πρόθεση κατάργησης ή μετασχηματισμού του, εκφράζοντας πρωτίστως την κοινωνία της Μακεδονίας και της Θράκης που ειδικά σε καιρούς κρίσης αναμένει ενδυνάμωση και όχι αποδυνάμωση της στρατιωτικής της ασφάλειας».
Υ.Γ
Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν συμφώνησαν και καταψήφισαν την Νέα Δομή Ενόπλων Δυνάμεων, που τελικά εκρίθηκε στο ΚΥΣΕΑ της 30ης Μαι.2013

Σχόλια