«Οι κρυφοί κερδισμένοι της κρίσης»

Η ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση του πακέτου στήριξης της Κύπρου είναι στο επίκεντρο των ρεπορτάζ του γερμανικού τύπου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης δημοσίευμα για τα γερμανικά οφέλη από την κρίση.
«Οι κρυφοί κερδισμένοι της κρίσης» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Zeit, η οποία παρατηρεί:
«Λέγεται ότι η Γερμανία πληρώνει για τους άλλους, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι κάπως πιο πολύπλοκη». Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη μείωση του κόστους δανεισμού στη Γερμανία εξαιτίας της κρίσης που πλήττει τις άλλες χώρες της ευρωζώνης και εξηγεί ότι «η Γερμανία έλκει ως ένας τεράστιος μαγνήτης κεφάλαια από όλο τον κόσμο». «Η Γερμανία είναι για τους επενδυτές μία από τις λίγες περιοχές, όπου οι αποταμιεύσεις είναι ασφαλείς. Και αυτό το κεφάλαιο γεμίζει τα κρατικά ταμεία, αναθερμαίνει την οικονομία και δίνει τη δυνατότητα στους Γερμανούς να αγοράζουν ακίνητα. Την ώρα που η νότια Ευρώπη βυθίζεται στην κρίση, οι Γερμανοί ποτέ δεν περνούσαν καλύτερα όσο σήμερα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ. Deutsche Welle

Σχόλια