Ν. Τσόμσκι: Στοιχεία στη Γερμανία θέλουν τη ληστεία της Ελλάδας

Την προσοχή του στραμμένη στην Ελλάδα έχει ο Αμερικανός διάσημος γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα προσωπικότητες – πηγές στις οποίες ανατρέχουν οι άνθρωποι προκειμένου να εμπνευστούν.
Ο Τσόμσκι μίλησε πριν λίγες ημέρες για την κατάσταση στην Ελλάδα, χωρίς να μασήσει τα λόγια του, τονίζοντας πως στην παρούσα φάση για τη χώρα μας δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική, πέρα από την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Αυτό που προτείνει είναι η στήριξη της χώρας μας από τις Βρυξέλλες, κατά το παράδειγμα της Δυτικής Γερμανίας το 1953, όταν η Δύση αποφάσισε να τη βοηθήσει, τη στιγμή που κατέρρεε. Επίσης, προτείνει τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας προκειμένου ο Νότος να βάλει ένα φρένο στις απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορρά. Μάλιστα, όπως τονίζει, είναι μοναδική ευκαιρία να γίνει αυτό, σήμερα που ο αντιγερμανισμός βρίσκεται σε έξαρση, γεγονός που αφήνει περιθώρια σοβαρών διεκδικήσεων.
Δεν παύει, επίσης, να τονίζει πως «υπάρχουν στοιχεία μέσα στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο στην Ελλάδα» επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογική πίεση στους Έλληνες.
Θέση πάντως παίρνει και για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως δεν είναι ορθή κίνηση να τεθεί εκτός νόμου, αλλά αντίθετα πρέπει να αποκηρυχθούν οι πολιτικές εκείνες που γέννησαν την ανάγκη των πολιτών να απευθυνθούν σε τάσεις όπως το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου.
Ο Τσόμσκι όμως, έστειλε και το δικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό, σημειώνοντας με έμφαση πως οι Έλληνες πρέπει να παραμείνουν άνθρωποι που αντέχουν, αλλά και να αντισταθούν σε όλο αυτό που συμβαίνει, μαζί με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης που υποφέρουν.
Πηγή: newsbomb.gr

Σχόλια