Και τσουρέκια (!) χωρίς μεσάζοντες

Πασχαλινό τραπέζι... χωρίς μεσάζοντες ετοιμάζονται να στρώσουν δήμοι και πρωτοβουλίες πολιτών σε όλη τη χώρα, με τις λίστες των προϊόντων που θα διατεθούν το Σαββατοκύριακο στους καταναλωτές εν όψει Πάσχα να περιλαμβάνουν από λάδι, φρούτα και λαχανικά έως λουκάνικα, τσουρέκια και κουλουράκια.
Σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ξάνθη, Βέροια και άλλες περιοχές, χιλιάδες πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν νηστίσιμα προϊόντα για τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και σχεδόν όλα τα...
συνοδευτικά του οβελία για το γεύμα της Κυριακής του Πάσχα, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Βύρωνας, Ελληνικό
Στην Αττική το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα θα υποδεχθεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για 7η συνεχή εβδομάδα, με τους παραγωγούς να διαθέτουν συνολικά 160 ελληνικά προϊόντα. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, από τις 09.00 ως τις 16.00, ενώ εκτός από φρούτα, λαχανικά, τυριά, ζυμαρικά και όσπρια θα πωλούνται επίσης ξερά σύκα, μαρμελάδες, χαλβάς, νηστίσιμα γλυκά από την Τήνο και πασχαλινά τσουρέκια από συνεταιρισμό της Αρκαδίας.
Στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης η λίστα των προϊόντων «ενισχύθηκε», λόγω Πάσχα, με αλεύρι «ειδικό για τσουρέκια» (0,90 ευρώ / κιλό), αβγά από την Τρίπολη (4 ευρώ / 30 τεμάχια), παραδοσιακό χαλβά (5 ευρώ / κιλό), λουκούμια (2 ευρώ / 500 γραμμάρια), δημητριακά, ξηρούς καρπούς, βούτυρο γάλακτος και κατεψυγμένες πίτες.
Στη Βέροια θα διατεθεί αύριο λάδι από την Πελοπόννησο (15,8 ευρώ / 5 λίτρα), ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί διανομές προϊόντων σε τέσσερα διαφορετικά σημεία. Το Σάββατο οι κάτοικοι της Θέρμης και της Τούμπας θα μπορούν να αγοράσουν (χωρίς παραγγελία) πατάτες, κρεμμύδια, γιαούρτι, γραβιέρα, κρασί, σπανάκι, γλυκά του κουταλιού, αβγά, αλεύρι και απορρυπαντικά, ενώ την επόμενη ημέρα οι παραγωγοί θα περιμένουν τους καταναλωτές στην Πυλαία και στο άλσος Νέας Κρήνης, στην Καλαμαριά. Σε όλα τα σημεία διανομής οι διοργανωτές θα συγκεντρώνουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τα κοινωνικά ιατρεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και τρόφιμα και ρούχα για φτωχές οικογένειες.
Στη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, για τις γιορτές του Πάσχα, θα προχωρήσουν επίσης ο Δήμος Πατρέων (πορτοκάλια, λεμόνια, κρασί, ελιές κ.λπ.) και ομάδες πολιτών στον Βόλο και στο Κιλκίς. Διανομές τροφίμων έχουν προγραμματιστεί το Σαββατοκύριακο και στους δήμους Κορυδαλλού, Αχαρνών, Παπάγου - Χολαργού, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Φυλής, Παλλήνης, Ηλιούπολης, Λαυρεωτικής, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Αγίας Παρασκευής και Ηρακλείου Αττικής.
Στον Πειραιά, πίσω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, θα πωλούνται την Κυριακή (13.00-14.00, χωρίς παραγγελίες) φθηνά όσπρια, φρούτα, λαχανικά, γλυκά και απορρυπαντικά και θα συγκεντρώνονται φάρμακα, ρούχα, βιβλία και παιχνίδια για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Γεράσιμος Κόντος, Δημοκρατία

Σχόλια