Σε άλλες χώρες του εξωτερικού αν η ανεργία φτάσει σε διψήφιο νούμερο ''πέφτουν'' κυβερνήσεις...


ΙΟΒΕ: Το 27% ανεργίας δεν είναι βιώσιμο 

«Σε άλλες χώρες του εξωτερικού αν η ανεργία φτάσει σε διψήφιο νούμερο ''πέφτουν'' κυβερνήσεις». 
Αυτή η δήλωση .....
του διευθυντή έρευνας του ΙΟΒΕ Άγγελου Τσακανίκα πυροδότησε το πλατό πρωινής εκπομπής, με αφορμή το μεγάλο ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας που αγγίζει το 27%. 
«Κοιτάμε τη μακροχρόνια ανεργία σε αυτά τα επίπεδα δεν κοιτάμε το 26, 27% ή το 28%» ανέφερε. Σημείωσε δε, ότι πάνω από το 60% των ανέργων είναι άνεργοι πάνω από 12 μήνες και απαξιώνονται έτσι εργασιακά. 
«Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν χαμηλούς μισθούς, ενώ ακόμη και στα υψηλά μορφωτικά επίπεδα το επίπεδο της ανεργίας είναι υψηλό» εξήγησε ο κ. Τσακανίκας. 
Πρέπει να μπει η ιδέα στους νεαρούς να φτιάξουν οι ίδιοι μια επιχείρηση πρόσθεσε. Σημειώνεται ακόμη, ότι από σήμερα Τρίτη αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας οι πληροφορίες για την πρώτη δράση του υπουργείου στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους Νέους. 
Το πρόγραμμα αφορά νέους ανέργους που επιθυμούν να ενταχθούν σε προγράμματα για κατάρτιση και απασχόληση. Αφορά συνολικά 35 χιλιάδες νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης και θα κάνουν 5 μήνες πρακτική άσκηση ενώ μετά θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας. 
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου και θα λήξει στις 22 Μαΐου. Ο Άγγελος Τσακανίκας παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. 
protothema.gr

Σχόλια