«Συστράτευση» με έργα τέχνης σε δημοπρασία για τη μείωση του χρέους!

Εργα τέχνης για να σωθεί η ελληνική οικονομία... Τριάντα δύο Ελληνες εικαστικοί με πρωτοβουλία των εκπαιδευτηρίων της Ελληνογερμανικής Αγωγής αποφάσισαν να προσφέρουν ισάριθμα έργα τους για τη μείωση του ελληνικού χρέους σε μια μεγάλη δημοπρασία που θα γίνει στις 24 Απριλίου στο Λονδίνο από τον οίκο Bonhams, στο πλαίσιο του εαρινού Greek sale. Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα δοθούν στον μη κυβερνητικό οργανισμό Greecedebtfree, με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που οφείλεται στο ελληνικό κράτος.
Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην Image gallery η παρουσίαση της πρωτοβουλίας των εκπαιδευτηρίων σε μια εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αλλά και η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα.
«Οι Ελληνες ήταν πάντα εθελοντές μιας ρεαλιστικής ουτοπίας» τόνισε η κυρία Πλάκα, συνεχίζοντας: «Η Ελλάδα είναι φως και αισιοδοξία. Αυτό αποπνέουν τα έργα των καλλιτεχνών και αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα». Η ίδια μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ελληνική ψυχή, στην ενέργεια αλλά και στην πεποίθηση ότι τελικά θα τα καταφέρουμε και θα «μείνουμε όρθιοι».
Εργα τους για τη μείωση του ελληνικού χρέους δημιούργησαν και έδωσαν αφιλοκερδώς μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Μυταράς, Γιώργος Σταθόπουλος, Παναγιώτης Τέτσης, Αλέκος Φασιανός, Ναταλία Μελά, Κώστας Βαρώτσος.
Στην εκδήλωση φυσικά έδωσαν το «παρών» και τα παιδιά της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Η χορωδία του σχολείου μάλιστα τραγούδησε και ένα κομμάτι που είχε γράψει καθηγήτρια των εκπαιδευτηρίων, με τίτλο «Σας μιλούν οι κληρονόμοι της Ευρώπης».
Γιώτα Βαζούρα

Σχόλια