ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘90»
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν αποδεχόμαστε την κυοφορούμενη από την συγκυβέρνηση Σαμαρά, σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια. Η Μακεδονία είναι ελληνική και μόνο ελληνική.
Κυρίως στη δεκαετία του ‘90, τόσο εδώ στην πατρίδα μας, όσο και η Ομογένεια σε όλο τον κόσμο, διατρανώσαμε αυτή την ανυποχώρητη ΕΘΝΙΚΑ θέση, με κάθε τρόπο. Με διαδηλώσεις και εκδηλώσεις.

 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν αποδεχόμαστε την οποιαδήποτε λύση που θα ακυρώσει αυτούς τους αγώνες. Εμείς δεν γινόμαστε επίορκοι».
 
Αυτά δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, στη συνάντηση που είχε σήμερα (09.04.2013) η Επιτροπή με το Προεδρείο και μέλη των ΑΧΕΠΑΝΣ.
 
Η παρέμβαση έγινε με αφορμή τη μεγάλη ανησυχία και άρνηση που εξέφρασαν οι ΑΧΕΠΑΝΣ στο ορατό ενδεχόμενο να εκχωρηθεί η διπλή ονομασία στους Σκοπιανούς.
 
Ο Τέρενς Κουίκ, παρουσίασε επίσης τις θέσεις του Κινήματος για τη Θράκη, το Αιγαίο, την ΑΟΖ, την Κύπρο και το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σχόλια