Ηξεραν ο Γιώργος αλλά και ο Μπίκας

Βόμβα στα θεμέλια της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» έβαλε χθες ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης, ο οποίος φαίνεται ότι άρχισε να «θυμάται» και κατέθεσε στην Προκαταρκτική της Βουλής ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ αυτού και του Γ. Παπακωνσταντίνου, από την οποία προκύπτει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε πλήρη ενημέρωση για το θέμα από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα, αλλά και ότι η ΕΥΠ είχε ενεργό ρόλο στον χειρισμό της λίστας.
Η αλληλογραφία φαίνεται ότι έχει ανταλλαγεί στις 7 Ιουλίου του 2011,
την παραμονή, δηλαδή, της αντιγραφής του USB σε άλλο USB από τον Γιάννη Διώτη, και ενδέχεται να προκαλέσει την πλήρη ανατροπή των μέχρι τώρα δεδομένων, καθώς, πέρα από τους υπουργούς, τους συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου και το ΣΔΟΕ, ενδέχεται να προκύψει ότι η λίστα έχει περάσει και από τα χέρια των ανθρώπων της ΕΥΠ. Ηδη πάντως ανατράπηκαν το ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν είχε πλήρη ενημέρωση (ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει υποστηρίξει ότι τον ενημέρωσε μόνο δύο φορές, αρχικά για την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να ζητήσει τη λίστα καθώς και όταν έφτασε η λίστα) αλλά και ότι σύμφωνα με τον κ. Μπίκα (ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως πρέσβης στο Λονδίνο) η ΕΥΠ δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο διάλογος (με την επιφύλαξη ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα είναι γνήσια) εξελίσσεται ως εξής:

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Γιάννη (σ.σ.: Διώτη), πήρες το στικάκι που σου έστειλα;
Γ. ΔΙΩΤΗΣ: Ναι, το έλαβα, αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ’ αυτά. Ηδη έχουμε συζητήσεις με τον Κώστα για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Εχει γίνει καμία επεξεργασία;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ποιον Κώστα; Ναι, είχα δώσει στον Γιάννη Καπ να ψάξει καμιά 30ρια. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην Εισαγγελία.
Γ. ΔΙΩΤΗΣ: Τον Μπίκα. Μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον πρωθυπουργό. Αύριο θα τον δω τον Κώστα. Το άλλο το παρακολουθώ.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ναι, μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι…

Είναι χαρακτηριστικό ότι έπειτα από αυτήν την εξέλιξη η Επιτροπή διέκοψε την κατάθεση του κ. Διώτη προκειμένου τα μέλη της να μελετήσουν όσα έχουν πει στο παρελθόν οι Διώτης, Παπακωνσταντίνου αλλά και ο Μπίκας, ενώ η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί. Η Επιτροπή πάντως ζήτησε νέα παράταση έως τις 15 Απριλίου. δημοκρατία


Σχόλια