ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ…

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τέλειωσε… το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συρρικνώθηκε… οι ‘σωτήρες’ Βουλευτές-Περιφέρεια-Δήμος κρύφτηκαν και η συγκυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Τελικά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ ήταν χειρότερο απ’ αυτό που αρχικά μας ανακοινώσανε… Αφού ψήφισαν τα μνημόνια – από τα οποία απορρέει η μείωση οργανικών μονάδων της εκπαίδευσης – σήμερα κλαίνε, με κροκοδείλια δάκρυα για την χαμένη ευκαιρία το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ.


Οι ευθύνες των ιθυνόντων ξεκινούν από τον αρχικό σχεδιασμό, όταν σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στοιβάζονταν σε πολυκατοικίες, με ανύπαρκτα εργαστήρια και καθηγητές μόνιμους κατοίκους Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων.
Απέμεινε μόνο η τοπική κοινωνία να στηρίξει φοιτητές και σπουδαστές στον αγώνα τους για μια στοιχειώδη τριτοβάθμια παιδεία. Δυστυχώς, είναι αργά πια για δάκρυα… Είναι ώρα αγώνα, να παραμείνει το Πανεπιστήμιο με τις προοπτικές και τον ρεαλισμό που του αρμόζει και να διεκδικήσουμε ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ισχυρό, περιφερειακό, ενδυναμωμένο με σχολές από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι ώρα για την ανατροπή της μνημονιακής, συγκυριακής, τρικομματικής, συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που μέρα με την μέρα μας παρουσιάζει τα ‘καλά’ των μεσοπρόθεσμων συμβάσεων, που υπέγραψαν οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε ότι:
θα δώσουμε κάθε μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή με συνέπεια και σεβασμό στην κοινωνία. Στον αγώνα αυτό όμως, δεν μπορούμε να συμπορευτούμε με όλους εκείνους που είπαν ‘ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ’ όπου και σήμερα εν μέσω Αποκριάς ντύνονται λύκοι που θέλουν να φυλάξουν τα πρόβατα. Δυστυχώς για αυτούς, ο λαός μας ξύπνησε και δεν τους επιτρέπει πια να τον συμπεριφέρονται ως κοπάδι που οδηγείτε στη σφαγή.

Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θέλει Πανεπιστήμιο, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί η ιστορία κι η θέση της το επιβάλουν, θέλει ΤΕΙ συνδεδεμένο με τις δραστηριότητες του τόπου και πόλο μάθησης για ολόκληρη τα Νότια Βαλκάνια.
Επιτέλους, ας το καταλάβουν όλοι κι οι τοπικοί μας άρχοντες και οι καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου Παιδείας.

Τέλος, καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής μας, στην πανκοζανίτικη διαμαρτυρία που θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου στην πλατεία της Κοζάνης, από τις 12:00 έως τις 15:00.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Σ.Ε. Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχόλια