Έλενα Κουντουρά για σκάνδαλα στον ΕΟΤ...

Στην εφημερίδα «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» της 10-3-2013 (αριθ. φύλλου 1774) δημοσιεύθηκε πρωτοσέλιδη είδηση, υπό τον τίτλο: «Υπουργείο Τουρισμού Επιβραβεύουν υπόδικους στον Ε.Ο.Τ, Βουλή Άφησαν σκάνδαλο να παραγραφεί», με παραπομπή στη σελίδα 15 του ιδίου φύλλου, όπου καταχωρείται δημοσίευμα υπό τον τίτλο: «Τους στέλνουν στο εξωτερικό, τους ψάχνουν στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, την ώρα που η κυβέρνηση «πιέζεται» από την τρόικα για την ανακάλυψη
«επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων ώστε να φέρει την περιβόητη «εξυγίανση» στο δημόσιο, υπάλληλοι του Ε.Ο.Τ. και του Υπουργείου Τουρισμού, που είναι κατηγορούμενοι, ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης, για κακουργήματα και πλημμελήματα, σχετιζόμενα με την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων (απιστία περί την υπηρεσία), «ανταμείφθηκαν» με την τοποθέτησή τους, πριν από μερικούς μήνες, σε επίζηλες θέσεις του εξωτερικού, με μηνιαίο εισόδημα άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ!
Πρόκειται για υπαλλήλους, που εμπλέκονται σε υποθέσεις οικονομικών ατασθαλιών, κατά τη διετία 2007-2009, για τους οποίους έχουν σχηματισθεί έξι (6) ποινικές δικογραφίες, με βάση τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, τα όσα αναφέρονται στα πορίσματα αυτά, οδήγησαν τη δικαιοσύνη στην απόφαση να διαβιβάσει, τον Ιούνιο του 2011, τις δικογραφίες στη Βουλή, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων. Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαβιβασθείσες δικογραφίες παραμένουν στα «συρτάρια» της Βουλής, με αποτέλεσμα και οι τυχόν ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων να έχουν παραγραφεί!

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται:

  1. Η κ. υπουργός Τουρισμού:
  • Εάν υπάρχουν υπάλληλοι του Υπουργείου Τουρισμού ή/και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίοι εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι στις ανωτέρω ποινικές υποθέσεις και έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις του εξωτερικού, πότε και με απόφαση ποιού τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές και ποιες είναι οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές τους, μικτές και καθαρές;
  1. Ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:
  • Εάν έχουν διαβιβασθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή των Ελλήνων, πότε και με ποιο διαβιβαστικό έγγραφο, οι ανωτέρω ποινικές δικογραφίες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων;

Αθήνα, 11-3-2013

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Έλενα Κουντουρά

Σχόλια