Πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς θα έχει το ΣΔΟΕ

Απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αποκτούν από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση.
Οι υπάλληλοι αυτοί θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε κάθε κίνηση κεφαλαίων εις βάθος δεκαετίας.

Με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το ΣΔΟΕ σε περίπτωση έρευνας για φορολογικές παραβάσεις έχει τη δυνατότητα να προχωρεί στην άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων, χωρίς να απαιτείται να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει την έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης.
Την ίδια ώρα στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διασταύρωση καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων των συγγενών του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, δίνοντας πλέον τις πρώτες σαφείς απαντήσεις για το αν τίθεται ζήτημα φοροδιαφυγής και κρυμμένου χρήματος. 
agelioforos.gr
 
 

Σχόλια

  1. Και είναι σίγουροι οτι αυτοί οι υπάλληλοι που θα βλέπουν όλους τους λογαριασμούς δεν θα :
    1. Εκβιάσουν κανέναν για να "μη μαρτυρήσουν;"
    2. Δώσουν τα οικονομικά στοιχεία των πολιτών σε αλλότριους; Πχ. Ιδωτικές εταιρίες; (Εχει ήδη ξαναγίνει απ το ΤΑΞΙΣ)
    3. Γιατί δεν λένε οτι καταργούν από σήμερα το τραπεζικό απόρρητο;
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ΜΗΝ καταθέτει πλέον κανείς χρήματα σε Ελληνικές Τράπεζες. Θα την πατήσουν όπως με το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Όποιος ψάχνει τα πολλά , χάνει και τα λίγα ...
    Τέλος , ΠΟΣΟ Μακάκες μπορεί να είναι αυτοί στο ΥΠΟΙΚ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.