Εθνικές Παρελάσεις και ... κιγκλιδώματα.

Γράφει ο Πέτρος Κυριακίδης,
Σε 3 ημέρες από σήμερα, η Πατρίδα μας εορτάζει και τιμά την Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Τιμά και δοξάζει το γεγονός της Αντίστασης αλλά και της Επαναστάσεως που κηρύχθηκε τότε εναντίον του τουρκικού καθεστώτος που βασάνιζε τον τόπο μας. Σήμερα, αμφιβάλλω γαρ εάν είμεθα ικανοί οι Έλληνες να πράξουμε κάτι ανάλογο απέναντι στους Βορείους κατακτητές που πάτησαν πόδι στην Ελλάδα και την απειλούν με υποδούλωση και εξαθλίωση.

Εν πάσει περιτπώσει, το θέμα που τίθεται για ακόμη μία φορά είναι η Μεγάλη Παρέλαση που θα διεξαχθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να προστατευθούν οι ανεπιθύμητοι κυβερνώντες από τον δοκιμαζόμενο πληθυσμό.
Ήδη, δειλά-δειλά, έχουν αρχίσει τις εμφανίσεις στα παράθυρα τα γνωστά παπαγαλάκια και προειδοποιούν τον κόσμο πως οι παρελάσεις θα διοργανωθούν υπό στενό αστυνομικό κλοιό και κατά συνέπεια οι επιχειρούμενες "παρεκτροπές", θα καταστέλλονται άμεσα. Ομιλούμε δηλαδή περί ενός βρώμικου συστήματος που ουδεμία σχέση έχει με δημοκρατικές διαδικασίες και επιβάλλει στους πολίτες το οτιδήποτε μέσω του εκφοβισμού και των απειλών. Τον περασμένο χρόνο, ακούσθηκε μέχρι και το τρανταχτό περί παρουσίας ελεύθερων σκοπευτών, πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, κάτι που σαφώς "σηκώνει" πολλά ερωτηματικά.
Για ποίον λόγο λοιπόν, κ. κυβερνώντες θέλετε να τοποθετήσετε ελεύθερους σκοπευτές στις Παρελάσεις; Με ποια προοπτική; Θα κτυπήσετε τον οργισμένο λαό που θέλει να σας ξεφορτωθεί από τις πλάτες του; Διότι ο σκοπός των ελεύθερων σκοπευτών αυτός είναι, να κτυπήσει στο ψαχνό, κατ' εντολάς σας, όποιον επιχειρήσει να διαταράξει την "Δημοκρατία", από την οποία περιβαλλόμεθα. Ποίος ήταν ο εμπνευστής αυτών των άθλιων κιγκλιδωμάτων που παρεμποδίζουν και προσβάλλουν βάναυσα την καλαισθησία και την ορθή διεξαγωγή των Εθνικών Εορτών; Γνωρίζετε κύριοι της Κυβέρνησης ότι τούτα τα πλάνα μεταφέρονται διά των ξένων ΜΜΕ, σε κάθε γωνιά του πλανήτη; Είσθε υπέρηφανοι για την εικόνα αυτής της Ελλάδος; Ποία μηνύματα λαμβάνει ο έξω κόσμος για την κατάσταση της Χώρας; Για ποία Ελλάδα να αισθάνεται υπερήφανος ο κάθε Έλληνας; Διότι εσείς αποκλείεται να αισθάνεσθε υπερήφανοι, καθώς φαίνεται ότι προετοιμάζεσθε για μία νέα "Αργεντινή" και κυριολεκτώ απολύτως σε αυτό. Για ποίον λόγο μεταφέρατε στην Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2012, τις επίλεκτες μονάδες τις 71 Α/Μ Ταξιαρχίας από το Κιλκίς; Δεν ντραπήκατε βλέποντας τους Στρατιώτες να είναι στραμμένοι απέναντι από το πλήθος; Πιστεύετε ότι υπάρχει Έλληνας που θα σηκώσει χέρι η όπλο απέναντι στον συμπολίτη του, ο οποίος έχει σήμερα χίλιους λόγους για να διαδηλώσει; Αντιλαμβάνεσθε ότι κατ' αυτόν τον τρόπο, προσβάλλετε το Στρατεύμα ή σας είναι και αυτό αδιάφορο;

Φοβάσθε από κάτι, κύριοι της Κυβερνήσεως; Δεν τολμάτε να εμφανισθείτε δημοσίως χωρίς μέτρα ασφαλείας; Ακούσθηκε μέχρι και ότι ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δεν τολμά δεν κυκλοφορήσει δημοσίως. Γιατί άραγε; Ποίου είδους φόβους μπορεί να έχει μία κυβέρνηση η οποία ψηφίζει τα νομοσχέδιά της εν τω μέσω της νυκτός και έχει αρχίσει εργασίες στα υπόγεια τούνελ της Βουλής, ώστε να μπορέσει να διαφύγει άνετα σε μία ενδεχόμενη κρίσιμη στιγμή; Ποίου είδους είναι οι φόβοι της Πολιτείας που προσέλαβε ξένη εταιρεία γιά την φύλαξη του Κοινοβουλίου; Δεν είσθε δημοκρατικά εκλεγμένοι; Εκτός εάν γιγνώσκετε ότι έχουν καταπατηθεί όλες οι προελογικές σας δεσμεύσεις και ότι είσθε αναληθείς, ότι εκλεγήκατε με ψεύδη και ανακρίβειες οπότε τώρα κάνετε ότι μπορείτε για να μην σας πάρει και σας σηκώσει. Αλήθεια, θυμάσθε τι συνέβη στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2011; Θυμάσθε τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε ο τότε ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης ενώ είχε διαρκώς στο πλάι του και τον τότε Δκτή του Γ' ΣΣ; Είναι ολοφάνερο ότι δεν θέλετε να αναβιώσετε ξανά τέτοιες στιγμές, δυστυχώς όμως με τις πρακτικές που επιβάλλετε, φοβούμαι ότι θα επακολουθήσουν τα ίδια και χειρότερα.

Μία παράκληση μόνον, αντιληφθείτε επιτέλους πόσο ανεπιθύμητοι είσθε σε αυτή τη χώρα και φύγετε όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα διότι τα προβλήματα του κόσμου διαρκώς συσσωρεύονται και ουδείς μπορεί να προβλέψει τις ενδεχόμενες αντιδράσεις που θα προκύψουν εάν συνεχίσετε και προκαλείτε με την παρουσία σας. Επίσης, κόψτε κι αυτά τα μαθήματα πατριωτισμού, ηθικής και νομιμότητος που παραδίδετε μέσω των ΜΜΕ, διότι υποτιμάται πλέον η νοημοσύνη μας, παρακολουθώντας τα ίδια και τα ίδια πολιτικά σκύβαλα που υποκρίνονται δημοσίως και κατ΄ εξακολούθηση.

Σχόλια