«ΟΙ ΆΘΛΙΟΙ … ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ»



H Ραχηλ Μακρή βουλευτής Κοζάνης και υπεύθυνη τομέα περιβάλλοντος –ενέργειας και κλιματικής αλλαγής δήλωσε, σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της παράνομης υλοτομίας.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ και των λοιπών κομμάτων, σε ρόλο αρτηριοσκληρωτικού κατηγόρου, βγαλμένου από το γνωστό μυθιστόρημα του Β. Ουγκώ, εισάγει αυστηρότερες ποινές ως απάντηση στο πρόβλημα της παράνομης υλοτομίας. Θαρρούν πως ο απελπισμένος
να θερμάνει την οικογένεια του θα εκτιμήσει τον κορμό για να αποθαρρυνθεί από την ενδεχόμενη ποινή, που θα του επιβληθεί βάση της ζημίας που προκαλεί στον δασικό πλούτο.
Στο ίδιο πλαίσιο τα κυκλώματα που λυμαίνονται τα δάση δεν πτοούνται από τις ποινές, γιατί γνωρίζουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αποδυναμωθεί και οι κυρώσεις αποτελούν μόνο μελάνι στο χαρτί.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι οι καταστάσεις ανομίας δεν αντιμετωπίζονται σπασμωδικά. Η εισαγωγή της τροπολογίας 234/06 για την αντιμετώπιση της παράνομης υλοτομίας δεν έχει καμία σχέση με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για κύρωση συμφωνίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Προφανώς φοβάται η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου ότι εάν το θέμα εισάγονταν στο Κοινοβούλιο ως διάταξη νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ θα προκαλούσε σχόλια για την αποσπασματικότητα και αναποτελεσματικότητα της ρύθμισης, γι’ αυτό και επιδιώκει να το περάσει κρυφίως σε άσχετο νομοθέτημα.
Μην έχετε φρούδες ελπίδες θα είμαστε εδώ για να σας ξεσκεπάζουμε.

Σχόλια