Αλήθειες που πρέπει να λέγονται...

Είναι μερικά πράγματα...και αλήθειες που πρέπει να λέγονται..

Ουδέποτε τα τελευταία χρόνια στην Βουλή και ειδικά στην εποχή του μνημονίου, ένα κόμμα της αντιπολίτευσης κατάφερε να επιβάλλει την άποψη του και να αναγκάσει την κυβέρνηση σε άτακτη φυγή...υποχρεώνοντας την παράλληλα να καταθέσει τροπολογία και μάλιστα για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά στις πωλήσεις ακόμα και ιδιωτικών νησιών και νησίδων..
Ένα θέμα που άπτεται της εθνικής κυριαρχίας..
Και όμως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το πέτυχαν.. 





 

Αυτό που πέτυχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι:
  •  Επί δημοσίων νησίδων δεν μεταβιβάζεται η κυριότητα τους αλλά παρέχεται η δυνατότητα μίσθωσης 
  •  «Για την απόκτηση με δικαιοπραξία εν ζωή εμπράγματων ή ενοχικών δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικές νήσους ή νησίδες και σε ακίνητα ιδιωτικών νήσων ή νησίδων, οπουδήποτε κι αν αυτές βρίσκονται, απαιτείται άδεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που παρέχεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη όλων των Γενικών Επιτελείων. 

Είναι γνωστό σε όλους ότι, η συγκυβέρνηση έτσι κι αλλιώς έχει την δυνατότητα με τον αριθμό των βουλευτών που διαθέτει, να περνάει και να ψηφίζει οποιοδήποτε νομοσχέδιο...το οποίο στην συνέχεια θα γίνει νόμος του κράτους
Η κυβέρνηση λοιπόν προσπάθησε να περάσει πραξικοπηματικά την πώληση κρατικών και ιδιωτικών νήσων και βραχονησίδων, χωρίς καμιά διασφάλιση, ασφαλιστική δικλείδα και χωρίς κανένα συντονισμό-σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΘΑ
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή..
Στη συζήτηση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου της 13ης Φεβρουαρίου 2013, η Ειδική Αγορήτρια κυρία Ραχήλ Μακρή και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Τέρενς Κουίκ ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα έσυραν την Κυβέρνηση να επαναδιατυπώσει το κείμενο της Τροπολογίας 223/5 της 8ης Φεβρουαρίου 2013.
Το θέμα της τροπολογίας αφορά τη διαδικασία απόκτησης εμπράγματων ή ενοχικών δικαιωμάτων επί ιδιωτικών νήσων και νησίδων καθώς και επί των δημοσίων νησίδων. Ζήτημα που άπτεται της ιδιοκτησίας νευραλγικών τμημάτων της Ελληνικής επικράτειας και συνδέεται με ιδιαίτερα ευαίσθητα Εθνικά θέματα, όπως η οριοθέτηση της ΑΟΖ και η αντίκρουση των τουρκικών επιχειρημάτων για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
Αναλυτικότερα για τα ιδιωτικά νησιά και νησίδες, υιοθετήθηκαν οι προτάσεις , που είχαν κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή για απαίτηση άδειας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που θα παρέχεται κατόπιν της σύμφωνης γνώμης όλων των Γενικών Επιτελείων. Οι Αρχηγοί των Επιτελείων είναι αυτοί που διαθέτουν τις εξειδικευμένες γνώσεις και την απαιτούμενη ευθύνη, προκειμένου να διασφαλίζουν τα Εθνικά Συμφέροντα.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πέτυχαν την τροποποίηση της αρχικής τροπολογίας όσον αφορά εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί των δημόσιων νησίδων. Με την παρέμβαση αυτή διασφαλίζεται ξεκάθαρα ότι σε καμία περίπτωση δεν πωλείται δημόσια νήσος ή νησίδα, αλλά θα παρέχεται μόνο η δυνατότητα ενοικίασης, υπό την αυστηρή προϋπόθεση της άδειας των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, συνεπικουρούμενων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την εξασφάλιση του Εθνικού Συμφέροντος και των δικαίων του Ελληνικού Λαού.
Δείτε την διατύπωση και το κείμενο της νέας τροπολογίας:

Επαναδιατύπωση της τροπολογίας 223/5/8-2-2013
«Για την απόκτηση με δικαιοπραξία εν ζωή εμπράγματων ή ενοχικών δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικές νήσους ή νησίδες και σε ακίνητα ιδιωτικών νήσων ή νησίδων, οπουδήποτε κι αν αυτές βρίσκονται, απαιτείται άδεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που παρέχεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη όλων των Γενικών Επιτελείων.
Επί δημοσίων νησίδων δεν μεταβιβάζεται η κυριότητα τους αλλά παρέχεται η δυνατότητα μίσθωσης, υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζεται κάθε άλλο σχετικό με την έκδοση της ανωτέρω άδειας θέμα. Η μη τήρηση των ως άνω προϋποθέσεων συνεπάγεται την ακυρότητα της σχετικής δικαιοπραξίας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 174 ΑΚ»
Επίσης, στο τέλος του τίτλου του σ/ν προστίθενται και οι λέξεις: «… και άλλες διατάξεις».
 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστοί στην δέσμευση τους για συνεχή προάσπιση των Εθνικών Συμφερόντων πέτυχαν μια ακόμα κοινοβουλευτική νίκη για την διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας.

Σχόλια