Μπαγίς: Η Κύπρος κρατά την ΕΕ σε ομηρία

Αποφασισμένη να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά όχι τόσο και να γίνει μέλος της Ευρωζώνης είναι η Τουρκία σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα στο Λονδίνο ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα θέματα της ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς. Παράλληλα επέκρινε εκ νέου τη στάση της Κύπρου και κάλεσε την ΕΕ να αποφασίσει άμεσα.
“Αν υπήρχε ψηφοφορία σήμερα
θα έλεγα εύκολα “ναι” στην ένταξη στην ΕΕ αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος σχετικά με την είσοδο στην Ευρωζώνη” είπε ο τούρκος αξιωματούχος.
Επανέφερε τα λόγια του τούρκου πρωθυπουργού σχετικά με τη στάση της ΕΕ και τόνισε πως πρέπει πλέον να αποφασίσει αν η Τουρκία θα γίνει μέλος της Ένωσης των 27 κρατών-μελών και υποστήριξε πως αυτό θα έπρεπε να επιτραπεί ακόμα και κόντρα στις ενστάσεις κάποιων χωρών.
“Θέλουμε να είμαστε στην ΕΕ αλλά πρέπει να πάρει μια απόφαση. Η απόφαση να ξεκινήσει τη διαπραγματευτική διαδικασία με την Τουρκία ήταν μια ομόφωνη απόφαση, και μόνο μια ομόφωνη απόφαση μπορεί να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη διαδικασία” δήλωσε ο Μπαγίς.
“Αν υπάρχει μια αρχή της ΕΕ που θα ήθελα να επικρίνω είναι η αρχή της ομοφωνίας… Μια μόνο χωρα, οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να μπλοκάρουν το άνοιγμα του κεφαλαίου της ενέργειας” είπε ακό μα κατηγορώντας την Κύπρο ότι κρατά σε ομηρία την ΕΕ. Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι η καθυστέρηση είναι “ασυγχώρητη” προειδοποιώντας την ΕΕ ότι μπορεί να χάσει την Τουρκία αν δεν δεν γίνει αποδεκτή ως μέλος μέχρι το 2023.
Οι συζητήσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ξεκίνησαν το 1963. 
enet.gr

Σχόλια


  1. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ!!! θα εκπλαγείτε τι πόλεμο μας κάνουν…
    http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.gr/2013/02/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.