Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τις δηλώσεις Δαμανάκη

  • Ενάντια στην ουσία και την προπτική της δέσμευσης Σαμαρά το περασμένο Σαββατοκύριακο για μη περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού τοποθετείται με δήλωσή της η Επίτροπος της Ελλάδας Μαρία Δαμανάκη η οποία λέει ότι για την Κομισιόν το θέμα αυτό είναι ανοικτό, συνδέοντάς το μάλιστα με την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας του Δεκεμβρίου. Η δήλωση Δαμανάκη δεν είναι τυχαία, διότι έρχεται στη στιγμή που έβγαιναν στη δημοσιότητα τα στοιχεία από την έκθεση Προβόπουλου
    η οποία προβλέπει για το 2013 ύφεση 4,4% και αύξηση της ανεργίας. Έτσι, εμπρός σε τέτοιες εκτιμήσεις, είναι προφανές ότι θέλουν να υποβάλλουν τον πολίτη στη σκέψη ότι αρκεί να έχει δουλειά έστω και με το μισθό του ακόμη χαμηλότερα.
  • Στην ουσία, η Επίτροπος έρχεται να επιβεβαιώσει τον συνάδελφό της, Επίτροπο για τη Νομισματική και Οικονομική Πολιτική Όλι Ρεν ότι ισχύει συμφωνία αναθεώρησης για το έτος 2014 και κυρίως, τον Σάϊμον Ο ‘Κόννορ, εκπρόσωπο του Ρεν, που είπε ότι η αναθεώρηση συνδέεται με το δίπτυχο Ανταγωνιστικότητα-Ανεργία.
  • Σύμφωνα με την κρατούσα άποψη στις Βρυξέλλες, την οποία έχουν επιβάλλει οι νεοφιλελεύθεροι, το τραπεζικό σύστημα, οι μεγαλοβιομήχανοι και το γερμανικό κατεστημένο που κυριαρχεί εντός των κοινοτικών θεσμών και οργάνων, οι θέσεις εργασίας προκύπτουν από την άνοδο της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας και η ανταγωνιστικότητα από την άλλη πλευρά, με την συμπίεση ολοένα και χαμηλότερα του εργασιακού κόστους, την απόλυτη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την άρση των περισσότερων από τα εργατικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά κεκτημένα.
  • Συμπερασματικά, αναθεώρηση κατώτατων μισθών με γνώμονα την δήθεν ανταγωνιστικότητα σημαίνει περαιτέρω μείωση και αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει ως σχέδιο και προοπτική από πλευράς Κομισιόν-Βρυξελλών η Ελληνίδα Επίτροπος. Έτσι επιβεβαιώνεται και ο Μέργος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.
  • Παρ’ όλα αυτά ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση φρόντισε να διαψεύσει διά μέσου του υπουργού Εργασίας την ήδη ειλημμένη από την Τρόϊκα απόφαση για μείωση του κατώτατου μισθού. «Ο κατώτατος μισθός όπως έχει διαμορφωθεί από το 2012 με την πράξη του υπουργικού συμβουλίου στα 586,08 ευρώ δεν πειράζεται. Τελεία και παύλα", είπε ο Γιάννης Βρούτσης.
  • Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά ενήμερη γύρω από το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά με ψευδείς και παρελκυστικές διαβεβαιώσεις γύρω από τους κατώτατους μισθούς, αλλά και την πορεία της Οικονομίας σε επίπεδο ανάπτυξης-απασχόλησης, προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο προκειμένου να ανασχέσει τη δυναμική μίας δριμείας αντίδρασης εκ μέρους της Κοινωνίας με αιτούμενο τη δημοκρατική ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής και της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, να ολοκληρώσει σχέδια και κινήσεις αναφορικά με την αποκρατικοποίηση κερδοφόρων επιχειρήσεων και της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε όφελος προνομιούχων αγοραστών και την δέσμευση της ιδιωτικής περιουσίας από εισπρακτικές και ξένα funds και να προλάβει να επιβιώσει μέχρι τις γερμανικές εκλογές ευελπιστώντας σε μία λύση νέου μνημονίου, του Μνημονίου 4.
  • Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιμένουμε στην θέση-δέσμευση για επαναφορά των μισθών, με αρχή τον κατώτατο και κατ’ επέκταση και των συντάξεων, στα επίπεδα του 2009. Είναι η μοναδική διέξοδος για να επέλθει στην Οικονομία και στην Αγορά ένα θετικό σοκ, με αύξηση της κατανάλωσης, αναθέρμανση της επιχειρηματικότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δραστική τόνωση της απασχόλησης, ενίσχυση της συλλογής φόρων από τη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών και καταβολής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα, παύση του φαύλου κύκλου της ανατροφοδοτούμενης ύφεσης.

Σχόλια